5 секретов, которые улучшат вкус зеленого чая

5 секретів, які поліпшать смак зеленого чаю

Зелений чай, який вважається одним з найкорисніших напоїв у світі, поступово стає і найпопулярнішим напоєм, залишаючи каву далеко позаду. Все тому, що більшості подобається пити смачний напій і отримувати при цьому хорошу порцію антиоксидантів та поживних речовин.

Зелений чай був популярним з давніх-давен багато в чому завдяки безлічі його корисних властивостей, серед яких – прискорення процесу втрати зайвої ваги й профілактика раку. Але багато людей відмовляються від цього напою тому, що його смак видається їм дивним або нудним. М’який і легкий смак зеленого чаю дійсно може зіпсуватися чи гірчити, якщо неправильно його готувати. В ідеалі він – злегка солодкуватий, фруктово-цитрусовий, з дуже віддаленою гірчинкою і приємною терпкістю. Але ніколи його смак не повинен бути гірким.

Використання води правильної температури, вибір правильного чаю – ці та інші речі впливають на те, наскільки приємним буде смак напою. Далі – 5 секретів, які поліпшують смак зеленого чаю у вашій чашці.

Секрет 1. Обирайте «правильний» чай

Вибрати «правильний» чай для себе надзвичайно важливо. Але як зрозуміти, що чай – «правильний»? Купувати його в пакетиках, вибирати листковий чай або порошок? Який з цих варіантів – найбільш якісний та корисний? А зручний? Тут, без сумніву, виграє перший варіант – чай ​​в пакетиках вкрай зручно пити, особливо коли ви запізнюєтеся на роботу або працюєте кілька годин поспіль. Якщо говорити про якість пакетованого чаю, він не завжди буде поганим. Але якщо чай вирішили «приховати» в пакетиках, замість того, щоб продати дорожче на вагу, для цього були підстави – пил, торішній урожай, гілки, пошкоджене листя та ін. Все перераховане може призвести до гіркоти.

Тому краще обирати чай, який ви можете побачити й оцінити – листковий або порошковий. Враховуйте, що порошковий чай матча містить більше поживних речовин, ніж будь-який інший чай завдяки порошковій формі, при якій ви «випиваєте» чайний листок повністю.

Секрет 2. Слідкуйте за температурою води

Вода відіграє важливу роль у приготуванні зеленого чаю. Вода, яку ви використовуєте для заварювання, зазвичай кип’ятиться, і коли ви додаєте до неї пакетик зеленого чаю, вона стає гіркою і позбавленою смаку. Правильна температура для заварювання зеленого чаю повинна становити 70-80°C. Або ви можете залишити кип’ячену воду на 2 хвилини, а потім заварювати у ній чай.

Секрет 3. Слідкуйте за часом заварювання

Важливим моментом, який відіграє важливу роль у приготуванні правильної чашки зеленого чаю, є тривалість заварювання. Зелений чай, як відомо, дуже делікатний, і тому він повинен заварюватися всього 2-3 хвилини. Не залишайте його на 5 хвилин, тому що отримаєте занадто гіркий напій.

Секрет 4. Добавки можуть допомогти

Попри те, що в китайській та японській чайній традиції не прийнято підсолоджувати чай або додавати до нього щось, крім води, деякі добавки можуть істотно поліпшити смак зеленого чаю. Наприклад, невелика кількість лимонного соку може поліпшити смак вашого зеленого чаю, одночасно збільшуючи його поживний коефіцієнт. Як і мед. Крім цих двох, ви можете експериментувати з ванільною есенцією, листям м’яти, квітами або травами.

Крок 5. Правильно відмірюйте чай

Важливо використовувати воду правильної температури і стежити за часом заварювання, але правильна кількість зеленого чаю – критично важливий параметр. Ідеальне співвідношення – 2 грами листя зеленого чаю на півсклянки води. Але ви можете змінювати пропорції в залежності від власних уподобань.

Ці 5 секретів заварювання допоможуть зробити кожну чашку зеленого чаю ідеальною. Отож запам’ятовуйте і застосовуйте!

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.