Рецепт бретонский пирог с черным чаем

Бретонський пиріг

Як приготувати Бретонський пиріг на міцному чаї

Бретонський пиріг – це страва французької кухні, справжні вишукані ласощі. При готуванні воно розшаровується природним чином на три прошарки. Нижній – м’яке тісто, середній нагадує ніжну молочну помадку, а верхній утворює пишне суфле. Такий пиріг стане королем будь-якого вечора і підійде до всіх свят.

Інгредієнти:

  • 250 г чорносливу;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 150 г борошна;
  • 700 г молока;
  • 130 г вершкового масла;
  • 10 грам чорного чаю.
  1. Заваріть міцний чай і залиште в ньому чорнослив на всю ніч.
  2. Так як пиріг готується дуже швидко, краще на самому початку розігріти духовку. Нам потрібна температура 220°. Підготуйте форму, змастивши її розтопленим маслом.
  3. Збийте яйця з цукром. Поетапно додайте борошно в кілька підходів, перемішуючи після кожного до однорідного стану. Посоліть.
  4. Влийте в каструльку молоко і додайте нарізане кубиками масло. Варіть на невеликому вогні, поки масло повністю не розтане. Повільно почніть вводити рідку суміш у тісто. Тісто має вийти рідкуватим – це нормально, саме така консистенція нам і потрібна.
  5. Дістаньте чорнослив з чаю і розкладіть по дну форми. Поставте його в духовку на пару хвилин, потім залийте тістом.
  6. Готуйте на температурі 220° протягом 10 хвилин, потім знизьте до 180° і залиште в духовці ще на півгодини. Потім вимкніть вогонь і дайте пирогу охолонути всередині ще 10 хвилин. Смачного!

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Укажите, пожалуйста, номер телефона.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999