Як приготувати Бретонський пиріг на міцному чаї 

Бретонський пиріг – це страва французької кухні, справжні вишукані ласощі. При готуванні воно розшаровується природним чином на три прошарки. Нижній – м’яке тісто, середній нагадує ніжну молочну помадку, а верхній утворює пишне суфле. Такий пиріг стане королем будь-якого вечора і підійде до всіх свят.

Інгредієнти:

  • 250 г чорносливу;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 150 г борошна;
  • 700 г молока;
  • 130 г вершкового масла;
  • 10 грам чорного чаю.
  1. Заваріть міцний чай і залиште в ньому чорнослив на всю ніч.
  2. Так як пиріг готується дуже швидко, краще на самому початку розігріти духовку. Нам потрібна температура 220°. Підготуйте форму, змастивши її розтопленим маслом.
  3. Збийте яйця з цукром. Поетапно додайте борошно в кілька підходів, перемішуючи після кожного до однорідного стану. Посоліть.
  4. Влийте в каструльку молоко і додайте нарізане кубиками масло. Варіть на невеликому вогні, поки масло повністю не розтане. Повільно почніть вводити рідку суміш у тісто. Тісто має вийти рідкуватим – це нормально, саме така консистенція нам і потрібна.
  5. Дістаньте чорнослив з чаю і розкладіть по дну форми. Поставте його в духовку на пару хвилин, потім залийте тістом.
  6. Готуйте на температурі 220° протягом 10 хвилин, потім знизьте до 180° і залиште в духовці ще на півгодини. Потім вимкніть вогонь і дайте пирогу охолонути всередині ще 10 хвилин. Смачного!
Кращий вибір

Купити чорний чай для приготування Бретонського пирогу на міцному чаї

Ерл грей з бергамотом

(2)
131 грн.1 038 грн.

Вишуканий чорний чай, ароматизований натуральною олією, екстрагованої зі скоринки плодів бергамоту. Має теплий аромат прянощів та бергамоту. Смак — приємно терпкий з цитрусовими нотами. Чай чудово зігріває.

Ассам №1

(6)
122 грн.1 010 грн.

Індійський чорний чай. М’який фруктовий аромат і насичений міцний пряний смак. Відмінний чай для сніданку. Підходить для розпивання з молоком і спеціями. Бадьорить, тонізує, прояснює свідомість.

Кенія Керічо

(1)
131 грн.1 038 грн.

Вишуканий чорний чай з високогірних плантацій Керічо, що в Кенії. Терпкий смак з вираженими нотами меду та інжиру. Солодкий фруктовий аромат. Потужна тонізувальна дія. Добре смакує з молоком.

Нувара Елія

(5)
138 грн.1 100 грн.

Мілколистовий цейлонський чорний чай. Максимальна міцність і приємна терпкість з медовою гірчинкою післясмаку. Тонізує і бадьорить. Підходить для розпивання після сніданку і ситного обіду.

Петіагала

(7)
138 грн.1 100 грн.

Подрібнений цейлонський чорний чай. Класична міцність напою відмінно поєднується з пряно-медовими нотами аромату і легкою гіркуватістю післясмаку. Бадьорить, тонізує, додає сил.

Дімбула

(8)
138 грн.1 100 грн.

Крупнолистовий цейлонський чорний чай. Глибокий пряний аромат з квітковими нотами, міцним насиченим смаком і делікатною терпкістю післясмаку. Надає сил і бадьорості, наповнює енергією і прочищає свідомість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *