Як приготувати Бретонський пиріг на міцному чаї
Бретонський пиріг – це страва французької кухні, справжні вишукані ласощі. При готуванні воно розшаровується природним чином на три прошарки. Нижній – м’яке тісто, середній нагадує ніжну молочну помадку, а верхній утворює пишне суфле. Такий пиріг стане королем будь-якого вечора і підійде до всіх свят.
Інгредієнти:
- 250 г чорносливу;
- 100 г цукру;
- 4 яйця;
- 150 г борошна;
- 700 г молока;
- 130 г вершкового масла;
- 10 грам чорного чаю.
- Заваріть міцний чай і залиште в ньому чорнослив на всю ніч.
- Так як пиріг готується дуже швидко, краще на самому початку розігріти духовку. Нам потрібна температура 220°. Підготуйте форму, змастивши її розтопленим маслом.
- Збийте яйця з цукром. Поетапно додайте борошно в кілька підходів, перемішуючи після кожного до однорідного стану. Посоліть.
- Влийте в каструльку молоко і додайте нарізане кубиками масло. Варіть на невеликому вогні, поки масло повністю не розтане. Повільно почніть вводити рідку суміш у тісто. Тісто має вийти рідкуватим – це нормально, саме така консистенція нам і потрібна.
- Дістаньте чорнослив з чаю і розкладіть по дну форми. Поставте його в духовку на пару хвилин, потім залийте тістом.
- Готуйте на температурі 220° протягом 10 хвилин, потім знизьте до 180° і залиште в духовці ще на півгодини. Потім вимкніть вогонь і дайте пирогу охолонути всередині ще 10 хвилин. Смачного!
Купити чорний чай для приготування Бретонського пирогу на міцному чаї
Кенія Керічо
Вишуканий чорний чай з високогірних плантацій Керічо, що в Кенії. Терпкий смак з вираженими нотами меду та інжиру. Солодкий фруктовий аромат. Потужна тонізувальна дія. Добре смакує з молоком.
Ерл грей з бергамотом
Вишуканий чорний чай, ароматизований натуральною олією, екстрагованої зі скоринки плодів бергамоту. Має теплий аромат прянощів та бергамоту. Смак — приємно терпкий з цитрусовими нотами. Чай чудово зігріває.
Нувара Елія
Мілколистовий цейлонський чорний чай. Максимальна міцність і приємна терпкість з медовою гірчинкою післясмаку. Тонізує і бадьорить. Підходить для розпивання після сніданку і ситного обіду.