Золотий Равлик або Хун Чжень Луо – елітний китайський червоний чай, який більше 1000 років виробляють в провінції Хуннань. У цій чайній провінції виготовляють кілька сортів чаю, але саме Золотого Равлика можна і варто назвати її перлиною. Перлиною з оксамитовим солодкувато-терпким смаком, пряним ароматом з нотами сухофруктів, красивим післясмаком і колосальною користю.
Чим обумовлений високий градус його корисності?
Чільна роль тут належить сировині: для виробництва Золотого Равлика використовують виключно чайні бруньки (тіпси) з двома сусідніми молоденькими листочками, всипаними сріблястим пушком. Брунька і молоде листя знаходяться в стадії активного росту і найближче до сонця, тому тут фотосинтез протікає найбільш інтенсивно і спостерігається найвища концентрація поживних речовин.
Також свій вклад вносять і географічні умови зростання чаю – вологий клімат провінції Хуннань, багатий мінералами грунт, велика кількість опадів і мінімум шкідливих виробництв дозволяють чайним кущам розвиватися на піку своїх можливостей. Плантації тут не знають посухи і заморозків, тому місцеве чайне листя особливо соковите і наповнене.
Користь чаю Золотий Равлик
Користь чаю Золотий Равлик зачіпає максимальну кількість систем людського організму. Вона має і внутрішні, і зовнішні прояви. Але давайте про все по порядку:
- Володіючи відмінними антисептичними і протизапальними властивостями, чай очищає порожнину рота, знижує швидкість росту бактерій, освіжає подих, зміцнює ясна і зуби.
- Завдяки високому вмісту вітаміну А, Золотий Равлик на рівні з блакитною матча може вважатися кращим напоєм для всіх, хто страждає від різних хвороб очей, особливо тих, що пов’язані з підвищеним внутрішньоочним тиском. Наявність цього ж вітаміну наділяє напій здатністю зміцнювати кістки і прискорювати ріст волосся.
- Високий вміст антиоксидантних сполук пояснює здатність Хун Чжень Луо зв’язувати шкідливий холестерин. При постійному його вживанні поступово знижується навантаження на судини, очищаються їхні стінки, збільшується проток і нормалізується кровообіг. Після чого знижується артеріальний тиск, разом з яким зникають головні болі, поліпшується стан вен.
- Специфічні амінокислоти допомагають цьому чаю зв’язувати токсини в крові, поліпшуючи стан крові, очищаючи печінку і стимулюючи роботу підшлункової залози.
- Саме цей сорт чаю відрізняється високим вмістом вітаміну К, який покращує згортання крові.
- Золотий Равлик просто чарівно впливає на мікрофлору кишківника, допомагає нормалізувати травні процеси і позитивно впливає на обмінні процеси. Цей чай дійсно можна розглядати, як підмогу в справі боротьби із зайвою вагою.
- Також в його складі присутні вітаміни групи В, які покращують стан крові і зміцнюють нервову систему.
Шкода чаю Золотий Равлик
Цей червоний чай навдивовижу збалансований і не володіє будь-якими екстремально вираженими якостями. Він приємно зігріває, злегка втамовує голод, трохи бадьорить, в міру розслабляє і заспокоює. Достовірної інформації про можливу його шкоду не існує, а основні властивості дозволяють припустити, що будь-який негативний сценарій можливий або при надмірному і неконтрольованому вживанні, або при повному ігноруванні рекомендацій щодо вживання для деяких груп.
Наприклад, будь-який чай, в тому числі червоний, не рекомендований до вживання дітям до 3-х років через його здатність зв’язувати залізо, і тим самим знижувати рівень гемоглобіну в крові. Також через високий вміст алкалоїду теїну (аналог кофеїну) його слід з обережністю вживати людям, чутливим навіть до малих доз стимулюючих речовин. Словом, всі можливі обмеження мають виключно індивідуальний характер і відносяться до всієї групи чаїв, а не тільки до чаю Золотий Равлик.
Купити чай Золотий Равлик для здоров'я
Да Цзинь Я “Золоті бруньки”
Да Цзинь Я – це елітний китайський червоний чай помірної ферментації та дбайливої просушки. Щільний медово-квітковий смак з фруктовими переливами. Має потужний зігріваючий ефект, прояснює зір і розум, відмінно тонізує.
Золотий Равлик
Чайна брунька в поєднанні з двома молодими листочками. Пряний аромат з нотами кураги і меду. М’яко-терпкий смак з невеликою кислинкою післясмаку. Для будь-якого час доби.