Золотий Равлик або Хун Чжень Луо – елітний китайський червоний чай, який більше 1000 років виробляють в провінції Хуннань. У цій чайній провінції виготовляють кілька сортів чаю, але саме Золотого Равлика можна і варто назвати її перлиною. Перлиною з оксамитовим солодкувато-терпким смаком, пряним ароматом з нотами сухофруктів, красивим післясмаком і колосальною користю.

Чим обумовлений високий градус його корисності?

Чільна роль тут належить сировині: для виробництва Золотого Равлика використовують виключно чайні бруньки (тіпси) з двома сусідніми молоденькими листочками, всипаними сріблястим пушком. Брунька і молоде листя знаходяться в стадії активного росту і найближче до сонця, тому тут фотосинтез протікає найбільш інтенсивно і спостерігається найвища концентрація поживних речовин.

Також свій вклад вносять і географічні умови зростання чаю – вологий клімат провінції Хуннань, багатий мінералами грунт, велика кількість опадів і мінімум шкідливих виробництв дозволяють чайним кущам розвиватися на піку своїх можливостей. Плантації тут не знають посухи і заморозків, тому місцеве чайне листя особливо соковите і наповнене.

Користь чаю Золотий Равлик

Користь чаю Золотий Равлик зачіпає максимальну кількість систем людського організму. Вона має і внутрішні, і зовнішні прояви. Але давайте про все по порядку:

  1. Володіючи відмінними антисептичними і протизапальними властивостями, чай очищає порожнину рота, знижує швидкість росту бактерій, освіжає подих, зміцнює ясна і зуби.
  2. Завдяки високому вмісту вітаміну А, Золотий Равлик на рівні з блакитною матча може вважатися кращим напоєм для всіх, хто страждає від різних хвороб очей, особливо тих, що пов’язані з підвищеним внутрішньоочним тиском. Наявність цього ж вітаміну наділяє напій здатністю зміцнювати кістки і прискорювати ріст волосся.
  3. Високий вміст антиоксидантних сполук пояснює здатність Хун Чжень Луо зв’язувати шкідливий холестерин. При постійному його вживанні поступово знижується навантаження на судини, очищаються їхні стінки, збільшується проток і нормалізується кровообіг. Після чого знижується артеріальний тиск, разом з яким зникають головні болі, поліпшується стан вен.
  4. Специфічні амінокислоти допомагають цьому чаю зв’язувати токсини в крові, поліпшуючи стан крові, очищаючи печінку і стимулюючи роботу підшлункової залози.
  5. Саме цей сорт чаю відрізняється високим вмістом вітаміну К, який покращує згортання крові.
  6. Золотий Равлик просто чарівно впливає на мікрофлору кишківника, допомагає нормалізувати травні процеси і позитивно впливає на обмінні процеси. Цей чай дійсно можна розглядати, як підмогу в справі боротьби із зайвою вагою.
  7. Також в його складі присутні вітаміни групи В, які покращують стан крові і зміцнюють нервову систему.

Шкода чаю Золотий Равлик

Цей червоний чай навдивовижу збалансований і не володіє будь-якими екстремально вираженими якостями. Він приємно зігріває, злегка втамовує голод, трохи бадьорить, в міру розслабляє і заспокоює. Достовірної інформації про можливу його шкоду не існує, а основні властивості дозволяють припустити, що будь-який негативний сценарій можливий або при надмірному і неконтрольованому вживанні, або при повному ігноруванні рекомендацій щодо вживання для деяких груп.

Наприклад, будь-який чай, в тому числі червоний, не рекомендований до вживання дітям до 3-х років через його здатність зв’язувати залізо, і тим самим знижувати рівень гемоглобіну в крові. Також через високий вміст алкалоїду теїну (аналог кофеїну) його слід з обережністю вживати людям, чутливим навіть до малих доз стимулюючих речовин. Словом, всі можливі обмеження мають виключно індивідуальний характер і відносяться до всієї групи чаїв, а не тільки до чаю Золотий Равлик.

Кращий вибір

Купити чай Золотий Равлик для здоров'я

Да Цзинь Я “Золоті бруньки”

(1)
360 грн.3 380 грн.

Да Цзинь Я – це елітний китайський червоний чай помірної ферментації та дбайливої просушки. Щільний медово-квітковий смак з фруктовими переливами. Має потужний зігріваючий ефект, прояснює зір і розум, відмінно тонізує.

Золотий Равлик

(20)
181 грн.1 538 грн.

Чайна брунька в поєднанні з двома молодими листочками. Пряний аромат з нотами кураги і меду. М’яко-терпкий смак з невеликою кислинкою післясмаку. Для будь-якого час доби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *