Класичний чізкейк Нью-Йорк може бути ще смачніше і корисніше з японським порошковим зеленим чаєм Матча.
Інгредієнти для приготування чізкейку Нью-Йорк з чаєм Матча:
Основа
- 200 г шоколадного печива;
- 20 г вершкового масла;
Начинка
- 30 г чаю Матча;
- 900 г вершкового сиру;
- 3 яйця + 1 жовток;
- 250 г жирної сметани;
- 150-200 г цукру;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- 2-3 ст.л. муки.
Спосіб приготування:
- Змішайте цукор з просіяним чаєм Матча і крохмалем.
- Додайте по одному яйцю, кожен раз ретельно перемішуючи.
- Поступово введіть весь вершковий сир і перемішайте.
- Додайте сметану і лимонний сік. Залиште начинку на 10-20 хвилин, щоб цукор повністю розчинився в суміші.
- Розкришіть шоколадне печиво блендером або вручну, додайте вершкове масло так, щоб вийшло тісто. Розподіліть його по дну і з боків форми для випічки.
- Поставте на дно духовки деко з водою (щоб чізкейк не утворив розломів), потім розігрійте духовку до 160-170 градусів. Чим нижче температура випікання, тим кращий колір готового виробу, проте час приготування збільшиться. Не відкривайте дверцята духовки без необхідності – це так само може викликати тріщини в чізкейку в процесі охолодження.
- Вилийте у форму для випічки начинку і поставте чізкейк випікатися до готовності. Він готовий, якщо його середина злегка тремтить при постукуванні ложкою по формі.
- Готовий чізкейк дістаньте з духовки і відразу ж відокремте ножем від стінок форми, потім остудіть і через пару годин приберіть в холодильник. Перед подачею змішайте цукрову пудру з чаєм Матча і посипте чізкейк через дрібне ситечко.
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча