Як приготувати граніту з зеленим чаєм
Граніта – освіжаючий сицилійський десерт, справжній подарунок для дітей і дорослих. Ненав’язливий смак і тонкий аромат зеленого чаю – саме те, що потрібно в спекотний літній день. Мінімум інгредієнтів і часу на приготування роблять цей напій ідеальним варіантом для тих, хто не любить проводити багато часу на кухні.
Інгредієнти для граніти
- 0,5 склянки цукру;
- 6 чайних ложок зеленого чаю Мао Фен;
- 3 чашки води;
- 2 столові ложки лимонного соку.
- Насипте в ємність цукор і покладіть якісний зелений чай без добавок.
- Залийте гарячою водою 80-85°С, перемішайте і залиште на годину.
- Процідіть рідину від чайного листя і додайте лимонний сік.
- Залиште до повного охолодження, потім поставте в морозилку.
- Перемішуючи кожні півгодини, заморозьте, поки десерт повністю не схопиться.
- Подрібніть блендером, розкладіть по високим бокалам, прикрасьте свіжими фруктами та м’ятою.