Гречишный чай с молоком

Гречаний чай з молоком

Факт – гречаний чай дуже смачний. Злегка шоколадний, трохи карамельний, трішки ванільний та помірно солодкий. Мабуть, 99% перших його дегустацій закінчуються зізнаннями в коханні і готовністю вживати напій щодня без вихідних і свят. Тому не всім приходить в голову, що готувати такий чай можна по-іншому, крім як «залити гарячою водою і настояти 3 хвилини». Але, якщо додати до нього молоко, вийде не менш смачно. Пропонуємо вам 2 з половиною рецепти гречаного чаю з молоком.

Гречаний чай з кокосовим молоком

Для однієї порції вам знадобиться:

  • гречаний чай – 2 г;
  • гаряча вода – 100 мл;
  • кокосове молоко – 150 мл;
  • солодкий сироп (агави, топінамбура, фініковий) – 15 мл;
  • ваніль – за смаком.

Як готувати:

  • Гречаний чай залийте гарячою водою (100 мл) і залиште настоюватися приблизно на 5 хвилин.
  • Тим часом підготуйте молоко. Його можна підігріти, але не кип’ятити. Або закип’ятити і залишити охолонути на 10 хвилин. До гарячого молока влийте весь сироп і всипте ваніль, а після збийте до появи густої високої піни.
  • Збите молоко перелийте у високу склянку і додайте до нього заварений чай. Готово!

Готуючи гречаний латте, не обов’язково використовувати кокосове молоко. Можна взяти коров’яче або негусте рослинне. Гречаний чай, на відміну від матча, має виражений смак, а тому добре поєднується практично з будь-якими видами молока.

Гречаний ice latte

Тут все і зовсім елементарно. Щоб отримати охолоджуючий гречаний латте, скористайтеся попереднім рецептом, але зробіть наступне:

  • не підігрівайте молоко;
  • на дно склянки перед подаванням насипте трохи колотого льоду.

Бабл-ті з гречаним чаєм

Бабл-ті рідко зустрінеш в наших кав’ярнях. Він популярніший в Азії, і в оригінальному варіанті готується з використанням чорного чаю. Ми ж пропонуємо приготувати «бульбашковий» чай з гречаним чаєм. Рецепт – не з простих, але результат того вартий.

Складові:

  • кульки тапіоки – 1 склянка (продаються в магазинах здорового харчування);
  • мед або тростинний цукор – 2 ст. ложки;
  • молоко – 120 мл;
  • гречаний чай – 6 грамів;
  • вода – 7 склянок + 250 мл;
  • лід – 5-6 кубиків.

Етапи приготування:

  • Влийте до ковшика 7 склянок води, доведіть до кипіння і всипте тапіоку. Обов’язково помішуйте, щоб кульки не прилипали до дна.
  • Коли кульки спливуть, залиште їх кипіти на 30 хвилин, помішуючи через кожні 10 хвилин, щоб не злиплися.
  • Зніміть з вогню і залиште на 30 хвилин настоятися
  • У цей час залийте весь гречаний чай (він повинен бути насиченим, тому можна взяти і трохи більше 6 грам) окропом і залиште настоятися також на 30 хвилин.
  • Минуло півгодини? Кульки тапіоки вийміть, промийте холодною водою і змішайте з медом або цукровим сиропом (цукор + вода = закип’ятити і охолодити).
  • Злийте настояний гречаний чай у високу склянку, додайте до нього молоко, столову ложку меду (сиропу) і збийте все гарненько за допомогою електровінчика. Якщо немає вінчика, можна скористатися шейкером (тоді можна відразу покласти і лід).
  • Молочно-чайну суміш вилийте до сервірувальної склянки, додайте лід, 3-4 великі ложки готових кульок тапіоки і легенько все змішайте. Бабл-ті готовий, дегустуйте!

Готувати такий «бульбашковий» чай можна з будь-якими видами молока і навіть з вершками. Захочете спробувати класичну версію, замовляйте у нас чорний чай – це теж дуже смачно. Та й бабл-ті з матча – не менш цікавий напій.

Вгору^

-30%
NEW!
56 грн1 700 грн

Гречаний чай із зерен молодої "молочної" гречки. М'який і солодкий смак з ароматом шоколадного печива зі спеціями. Відновлює сили і зміцнює імунітет. Для будь-якого часу доби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.