История чая Матча

Історія чаю Матча

Матча – це зелений чай, перемелений на порошок і один із самих незвичайних і найсмачніших чаїв, який вам доведеться скуштувати! «Matcha» з японської перекладається як “розтертий чай”. Його виробництво – це довгий, трудоємний і дорогий процес. Збирають урожай лише один раз на рік. Після збору листя просушують, отримуючи напівфабрикат «тентя», з якого видаляють стебла і прожилки, а потім перетирають кам’яними жорнами у найдрібнішу пудру.

Історія чаю Матча настільки стародавня, що починається ще в Китаї за часів правління династії Тан (618-907 рр.). У той час сировину для чаю придумали розтирати в дрібний порошок і пити, додаючи сіль і м’яту.

Довгий час ідея розтертого зеленого чаю залишалася в рамках Китаю і не виходила за його межі. Поширення чаю почалося лише під час правління китайської династії Сун (960-1279 рр.). Сталося це за допомогою ченця Ейсая, який привіз чай Матча в Японію в 1191 році, прихопивши з собою заодно ідею дзен-буддизму.

Саме тоді японський чай і отримав свій неперевершений романтичний образ. Розпивання пудрового чаю матча стало церемоніальною дією, спрямованою на споглядання краси, роздуми про буття та гармонію з природою людини і навколишнім світом. І в цій церемонії заварювали саме чай матча.

Той факт, що буддистські ченці розпивали чай регулярно, дає нам підказку: він підтримував їх фізичні тіла та робив здоров’я відмінним. Адже вони зобов’язані були підтримувати бадьорість духу і ясність розуму під час довгих днів медитації.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Укажите, пожалуйста, номер телефона.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999