Простий, але такий популярний кекс в чашці, який готується всього за п’ять хвилин в мікрохвильовці. Секретний інгредієнт – японський порошковий чай Матча!
Інгредієнти для приготування кексу з чаєм Матча в чашці:
- 1 ч.л. порошкового чаю Матча;
- 2 ст. л. цукру;
- 4 ст. л. борошна;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- 3 ст. л. молока;
- 1/4 ч.л. ванілі;
- 5 ягід чорниці, ожини або вишні;
- 1 ст.л. дрібно нарубаного шоколаду;
- велика кружка (не металева).
Спосіб приготування:
- Змішайте цукор, борошно і порошок Матча в чашці.
- Розбийте яйце і ретельно перемішайте, щоб в суміші не залишилося грудок.
- Додайте молоко, масло, ваніль і добре перемішайте.
- Зверху викладіть порізані навпіл ягоди і посипте нарубаним шоколадом.
- Поставте кружку в мікрохвильовку і включіть на максимальну потужність на 3 -4 хвилини.
- Після приготування залиште кекс в мікрохвильовці на 1 хвилину для усадки.
- При необхідності, відокремте кекс від стінок чашки ножем і переверніть на тарілку. Смачного!
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча
Купити чай матча для приготування кексу з чаєм Матча в чашці
Блакитна матча анчан в з/б, 30 г
Хітовий блакитний чай матча із бутонів Анчан в залізній баночці (вага 30 г). Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, блакитного матча-лате, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.
Лілова матча Таро
Лілова матча Таро – екстракт кореня Таро, перетертого в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Має природній ніжно-ліловий колір і солодкуватий смак з горіхово-кокосовими нотками та присмаком ванілі. Підходить для заварювання з молоком як лате, для додавання в шоколад, молочні напої, десерти, кондитерські вироби, мед, БАДи та спортивне харчування.
Зелена матча Масумі Еліт
Зелений чай матча Масумі Еліт вищого сорту 4А (Японія). Краще листя, наповнене вітамінами і катехінами. Делікатний помел на низьких обертах. Глибокий, м’який смак з ароматом свіжих трав. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Зелена матча Дейлі Токусен в з/б, 30 г
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Пакування: залізна баночка об’ємом 30 г. Відмінний сорт для щоденного вживання. Салатовий колір, м’який смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Матча Ходзіча
Чай матча Ходзіча – пудра обсмаженого зеленого японського чаю. Має солодкі, карамельно-димні відтінки смаку з нотами кави, горіхів та какао. Має знижений рівень кофеїну і таніну, чудовий сорт матча для другої половини дня. Для матча лате, коктейлів, десертів, морозива, випічки, виготовлення шоколаду тощо.
Червона матча журавлина
Пудровий напій з сублімованої та подрібненої журавлини. Має яскравий життєдайний колір. Приємно кисла на смак, пахне лісовими ягодами. Оптимальна для приготування матча-лате. Особливо корисна для нирок.
Жовта матча манго
Екстракт плодів манго Амчур, перетертих в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Яскравий жовтий колір, фруктовий смак з нотами кислинки. Для заварювання матча лате, додавання у смузі, боули, приготування чатні та каррі.
Фіолетова матча батат
Екстракт солодкого фіолетового батата, перетертого в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Насичений бузковий колір, м’який і солодкий горіховий присмак. Підходить для заварювання з молоком як лате, для додавання в смузі, каші, десерти, випічку, муси.
Рожева матча пітахайя
Ексклюзивний рожевий чай матча пітахайя. Насичений рожевий колір, смак груші, ківі і полуниці. Підходить для заварювання рожевого матча-лате, приготування смузі і боулів, додавання у каші, морозиво, десерти.
Зелена матча Преміум
Зелений чай матча Преміум сорт АА (Китай) із листя з середини чайного куща. Чистий зелений колір і ніжна пудрова консистенція помелу. Глибокий смак зелені і трав. Енергія і бадьорість до 3 годин.
Набір “Всі зелені сорти матча”
Набір складається з чотирьох сортів зеленого чаю матча: 3 японських і 1 китайського по 20 г кожен. Разом містить 80 г пудрового чаю, яких вистачить для приготування 40 порцій чаю або матча лате.
Набір “Кольорові сорти матча”
Набір складається з шести сортів кольорового чаю матча по 20 г кожен. Разом, 120 г пудрового чаю для повноцінної дегустації. Кожний сорт можна заварювати як матча лате, додавати до смузі, каш, морозива тощо.