Порівняльна таблиця характеристик кольорових сортів матча
Блакитна матча Анчан | Рожева матча Пітахайя | |
Країна | Китай | Китай |
Сировина | Висушені квіти тропічної ліани Кліторія трійчаста. | Сублімована м’якоть пітахайї. |
Опис | Яскраво-блакитний колір. Талькова консистенція. Солодкий квітковий смак. Дуже легкий квітковий аромат. | Насичений ліловий колір. Порошкова консистенція. Смак – суміш груші, кавуна і полуниці. Аромат пряний, фруктовий. |
Ефект | Заспокоює, розслаблює, позбавляє від нервового перенапруження. | Насичує вітамінами, макро- і мікроелементами. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту. |
Вплив |
|
|
Як готувати | Чай на воді, матча-латте. Підходить для пудингів, шоколаду, морозива, десертів, випічки. | Матча-латте. Можна класти в каші, морозиво, смузі, коктейлі, випічку тощо. |
Коли пити | Після 18:00. В кінці дня за кілька годин до сну | У будь-який час доби. |
Фіолетова матча Годжі | Жовта Матча Манго | |
Країна | Китай | Китай |
Сировина | Сублімовані ягоди годжі. | Екстракт плодів манго. |
Опис | Глибокий фіолетовий колір. Порошкова консистенція. Смак – малини з шоколадними нотами. Аромат тропічний, ягідний. | Яскравий жовтий колір, фруктовий смак з нотами кислинки. |
Ефект | Насичує антиоксидантами, вітамінами, макро- і мікроелементами. | Крім великої кількості вітаміну С, в порошку амчур міститься залізо, фосфор, вітаміни А і В. |
Вплив |
|
|
Як готувати | Не заварюється як чай або латте. Можна класти в каші, морозиво, смузі, коктейлі, випічку тощо. | Не заварюється як чай або латте. Для додавання у смузі, боули, приготування чатні та каррі. |
Коли пити | У будь-який час доби. | У будь-який час доби. |