Полезные добавки к чаю

Корисні добавки до чаю

Ми вважаємо, що чайний снобізм давно пора викорінити. Точне наслідування традиції настільки ж цінне, наскільки й експерименти зі смаками та ефектами чаю. Якщо смак сорту вам не подобається, тоді як інші їм захоплюються, це не привід сумувати, а привід шукати способи його змінити. Наприклад, за допомогою добавок, які зроблять його не тільки смачнішим, але й кориснішим.

Ймовірно, з повного переліку таких добавок можна скласти енциклопедію. Тому ми обмежимося найпопулярнішими. Деякі з них можна навіть виростити власними руками.

Що можна додати до чаю?

Та практично все — спеції й коріння, фрукти, ягоди, листя дерев і чагарників, трави, квіти й навіть інші види чаю. Але давайте по черзі. Все з перерахованого можна використовувати в будь-якому вигляді — свіжому, замороженому, сушеному, сублімованому, цілому або подрібненому.

Спеції:

  • бад’ян — крім «різдвяного настрою», чай з ним знижує жар, допомагає впоратися із запаленням легенів, запальними процесами в нирках і кишківнику;
  • імбир — потужний природний імуномодулятор, що допомагає впоратися з будь-якими видами кашлю й особливо добре поєднується з червоними сортами;
  • аніс — кілька зірочок в чашці допоможуть впоратися навіть з сильним кашлем і знизять вираженість респіраторних симптомів при ГРВІ;

Фрукти:

  • айва — терпке яблуко допоможе зробити на 100% антиоксидантний напій; дубильні речовини окислюють залізо, яке в ній міститься, і його біодоступність зростає;
  • яблука — кілька скибочок можна класти до будь-якого чаю для свіжого аромату і поліпшення травлення;
  • слива — об’єднує антибактеріальні властивості двох продуктів і допоможе поліпшити стан при циститі й сечокам’яній хворобі.

Ягоди:

  • чорниця — чай ​​здатен знижувати глікемічний індекс продуктів і стабілізувати рівень цукру в крові. І ці його властивості тільки подвояться разом з терпкими ягодами;
  • обліпиха — солодкувата ягода відмінно поєднується із зеленим і білим чаєм, містить величезну кількість вітамінів та мікроелементів, допомагає швидше відновитися після хвороб;
  • малина — рекордсмен за вмістом заліза, фолієвої кислоти та вітамінів. При простудних захворюваннях знижує жар і прискорює процес одужання;
  • ожина — + 1 до здатності прискорювати метаболізм і загоювати стінки кишківника.

Листя, трави та квіти:

  • квіти жасмину — особливо добре поєднуються з зеленими сортами, бо підсилюють їхню здатність мінімізувати шкідливі наслідки стресів;
  • квіти календули — пригнічують розвиток бактерій, допомагають полегшити біль в горлі навіть при ангіні;
  • лаванда — у поєднанні з блакитною матча, напевно, здатна викликати богатирський багатогодинний сон;
  • листя смородини, малини, полуниці та більшості садових чагарників багате поживними речовинами, має антибактеріальні властивості та підвищує резистентність організму.

А що ж до матча, то різні сорти дійсно корисно і смачно поєднувати між собою. Ймовірно, кольорову матчу можна в невеликих кількостях додавати і до зеленого матча на воді. Але по-справжньому відмінний результат виходить, якщо готувати багатошаровий матча-лате — в одній чашці поєднувати зелений, рожевий, і, скажімо, блакитний матча-лате. Виходить різнобарвна і дуже смачна антиоксидантна бомба.

Обов’язково пробуйте додавати до своєї щоденної cup of tea компоненти з-поміж перерахованих в статті або ті, що здаються вам доречними. Обіцяємо, вас чекає цікавий смаковий досвід!

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.