Полезные свойства чая Улун Алишань

Корисні властивості чаю Улун Алішань

Улун Алішань – високогірний чай, що вирощується в центральних горах Тайваню. Сорт цей відносно новий – тайванські фермери почали культивувати його тільки з кінця 17 століття, після того, як завезли рослини з материкової частини Китаю. Новий, і досить дорогий. Мало того, що вирощують його в горах на висоті 1000 метрів над рівнем моря і вище, де практично неможливо автоматизувати збирання та обробку – майже всі виробничі процеси виконуються вручну. Так ще й ростуть тут чайні дерева довше звичайного – дається взнаки знижений тиск і розріджене повітря, що містить мало кисню. Але Алішань дуже цінують шанувальники чаю в усьому світі – і за особливий смак, і за унікальний набір корисних властивостей. Й купують, не зважаючи на ціни.

Коротка характеристика

Один з дослідників світу азіатського чаю, майстер чаювань Даніель Рейд описує Алішань, як напівокислений чай, який зберігає всю поживну цінність і природні цілющі властивості, характерні для не окисленого зеленого чаю, але без сирого трав’яного смаку й різкого впливу на шлунок. Короткочасне окислення перетворює сирі елементи зеленого чаю і створює квітковий букет з ароматом і смаком, який відрізняє високогірний улун від всіх інших сортів чаю. Вирощування та оцінка цього сорту чимось схожа на гарне вино: кожна плантація і кожна гора виробляють свій унікальний букет смаків, а урожай кожного року дає свій особливий характер.

Розширена характеристика корисних властивостей

Алішань відноситься до улунів, які за спектром окислення перевершують зелені, але залишаються менш окисленими, ніж чорні. Цей чай стає своєрідною «золотою серединою» між зеленим та чорним чаєм, і йому однаково властиві переваги обох груп. Алішань володіє оптимальним поєднанням катехінів (із зеленого чаю), а також теафлавінів і теарубігінів (з чорного чаю). Це пов’язано з рівнем окислення – чим більше окислений чай, тим меншим є його загальний вміст антиоксидантів. В цьому випадку має місце потужна комбінація антиоксидантів, які є єдиним безпечним захистом від вільних радикалів в нашому організмі. Саме вільні радикали відповідальні за прискорення процесів старіння, окислення клітин і виникнення запальних процесів. Неодноразові дослідження доводять, що чай здатний зменшувати присутність цих небезпечних сполук.

Вітаміни, мінерали, активні речовини

В цьому чаї міститься достатня кількість різних вітамінів і мінералів, але більшість з них складають менше 1% від рекомендованої добової норми. Єдиний мінерал з помітною концентрацією в чаї улун Алішань – марганець. У кожній чашці чаю міститься трохи більше грама марганцю, що дає вам 25% від денної норми дорослої людини.

Як і будь-який інший чай, вирощений високо в горах, Алішань відрізняється високим вмістом l-теаніну – специфічної амінокислоти, яка знижує тривожність, стимулює синтез серотоніну, сприяє загальному розслабленню організму, і мозку зокрема. Тому допомагає тілу протистояти стресам, а якщо вже такий трапився, то впоратися з його наслідками з чашкою чаю Алішань значно простіше.

Також важливо звернути увагу на високий вміст поліфенолів, які здатні емульгувати жири в травному тракті. Тобто, зв’язувати їх, не дозволяючи розщеплюватися і всмоктуватися в кишківнику. У цьому явищі слід вбачати коріння думки, що чай сприяє схудненню. Так, чай, і улун Алішань зокрема, побічно сприяє схудненню – зов’язує зайві жири і тим самим прискорює метаболізм, захищає від надлишкового накопичення жирових відкладень. А ще добре прибирає відчуття тяжкості в животі. Але цей і всі перераховані вище ефекти можливі й помітні тільки за умови його постійного вживання.

Вверх^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Обратный звонок


Звоним с 10:00 до 18:30 или на следующий день