Польза черного чая

Користь чорного чаю

Яким повинен бути справжній чорний чай

Чорний чай – це найпопулярніший вид чаю в європейському світі і країнах СНД. Він багатий на мінерали, вітаміни, мікроелементи, ефірні масла і танін (чайний кофеїн). Чайний кофеїн корисніше ніж кавовий, тому що діє на організм поступово і більш м’яко, а збадьорливий ефект більш тривалий. Розпиття чорного чаю покращує роботу травної системи і серця, тонізує і підвищує концентрацію.

Всупереч поширеній думці і чорний і зелений чай виробляють з однієї і тієї ж рослини – Camellia Sinensis. Різниця полягає лише в особливостях обробки (ферментації) чайного листа. Якщо для зеленого чаю ступінь ферментація знаходиться в межах 5-12%, то для окремих сортів чорного чаю вона доходить до 90-100%. Якісний чорний чай володіє хорошим смаковими характеристиками незалежно від сезону збору, однак найбільш яскравим, глибоким і гармонійним є чорний чай весняного та осіннього зборів.

Смак чорного чаю повинен володіти терпкістю, м’якістю і солодкістю. Гіркота, при цьому, відсутня. В ароматі повинні переважати медові, квіткові і пряні ноти. Колір настою варіюється від ніжно-рожевого до насичено-рубінового.

Користь чорного чаю

Напій має складний вплив на організм: одночасно заспокійливий і тонізуючий. Ми рекомендуємо насолоджуватися чаюванням чорного чаю без будь-яких домішок, виключно в первозданному вигляді і він з вдячністю розкриє всі глибини свого смаку і аромату. Чорний чай ідеально підходить для тривалого зберігання, адже він не змінює своїх властивостей протягом тривалого часу. Ви без проблем можете зберігати його 12-18 місяців. Головне не допускати перебування поруч продуктів з сильним ароматом, тому що чайний лист має високу гігроскопічність і моментально вбирає в себе вологість і сторонні запахи.

Корисні властивості чорного чаю

  • тонізує і бадьорить;
  • відновлює фізичні сили;
  • стимулює розумову діяльність, підвищує уважність;
  • покращує кровообіг, нормалізує роботу серця;
  • зміцнює судини, очищає їх від шлаків;
  • регулює обмін речовин, нормалізує вироблення шлункового соку;
  • відновлює мікрофлору кишечника;
  • підвищує вироблення інсуліну;
  • знижує ризик розвитку гіпертонії і склерозу;
  • сприятливо діє на функціонування нирок;
  • поповнює нестачу фтору.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999