Рецепт медового кексу з чорним чаєм
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- ½ склянки цукру;
- 200 г меду (краще рідкого);
- 100 г м’якого масла;
- 1 ½ склянки борошна;
- ¾ склянки чорного чаю;
- 250 г кураги;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 чайні ложки кориці.
- Залийте півтори чайної ложки чорного чаю гарячою водою 90-95° і залиште на 15 секунд (найкраще підійде міцний чорний чай типу Нувара Елія або Золотий Юннань). Потім злийте воду, знову наповніть стакан гарячою водою і залиште до повного заварювання на 2-3 хв.
- Збийте яйця з цукром, додайте мед, масло і остиглий чай.
- В окремій мисці змішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач і додайте їх до яєчної суміші.
- Курагу обдайте окропом, наріжте маленькими шматочками і з’єднайте з тістом.
- Форму для випікання змастіть маслом, вилийте тісто.
- Випікайте медовий кекс при температурі 150° до готовності. Через 20-25 хвилин можна перевіряти готовність зубочисткою.
Кращий вибір
Купити чорний чай для приготування медового кексу
Ерл грей з бергамотом
Оцінено в 5.00 з 5
(2)
Вишуканий чорний чай, ароматизований натуральною олією, екстрагованої зі скоринки плодів бергамоту. Має теплий аромат прянощів та бергамоту. Смак — приємно терпкий з цитрусовими нотами. Чай чудово зігріває.
Кенія Керічо
Оцінено в 4.00 з 5
(1)
Вишуканий чорний чай з високогірних плантацій Керічо, що в Кенії. Терпкий смак з вираженими нотами меду та інжиру. Солодкий фруктовий аромат. Потужна тонізувальна дія. Добре смакує з молоком.
Нувара Елія
Оцінено в 4.80 з 5
(5)
Мілколистовий цейлонський чорний чай. Максимальна міцність і приємна терпкість з медовою гірчинкою післясмаку. Тонізує і бадьорить. Підходить для розпивання після сніданку і ситного обіду.