Млинці – улюблені ласощі дітей і дорослих. Практично у всіх вони викликають асоціації з домашніми зимовими вечорами або з ранками суботи, коли мама пекла багато ароматних млинців. Зазвичай разом з ними в хід йде сметана, шоколад, згущене молоко, домашнє варення та інші солодощі. А що, якщо зробити самі налисники чимось незвичайним і самостійним? Любителям японської кухні і не тільки точно прийде по душі цей рецепт з легендарним пудровим чаєм Матча. Зробити блюдо солоним або солодким – вирішувати вам, але ми знаємо точно, що який би смак ви не вибрали, він точно припаде до душі.
Для приготування млинців з чаєм Матча знадобиться:
- 4 яйця;
- 0,5 л молока;
- 3 ст. л. рослинного масла;
- 2 ст. л. цукру (якщо хочете зробити солодкими);
- 1 ст. л. порошкового чаю матча;
- 1 склянка борошна.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром до пишної консистенції, поступово додаємо молоко не перестаючи помішувати.
- Після цього додаємо просіяне борошно. Всипаємо частинами, після кожного разу перемішуючи всю масу. Додаємо чай матча і доводимо тісто до бажаного кольору.
- Виливаємо в суміш 2 столові ложки рослинної олії і ретельно вимішуємо.
- На розпечену сковорідку ллємо масло, що залишилося і випікаємо тоненькі млинці.
- Вийде ціла гірка здорової смакоти. Млинці з чаєм матча смачні і самі по собі, але також відмінно поєднуються зі сметаною або соєвим соусом.
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча
Купити чай матча для приготування млинців з матча
Блакитна матча анчан в з/б, 30 г
Хітовий блакитний чай матча із бутонів Анчан в залізній баночці (вага 30 г). Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, блакитного матча-лате, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.
Рожева матча пітахайя
Ексклюзивний рожевий чай матча пітахайя. Насичений рожевий колір, смак груші, ківі і полуниці. Підходить для заварювання рожевого матча-лате, приготування смузі і боулів, додавання у каші, морозиво, десерти.
Набір “Всі зелені сорти матча”
Набір складається з чотирьох сортів зеленого чаю матча: 3 японських і 1 китайського по 20 г кожен. Разом містить 80 г пудрового чаю, яких вистачить для приготування 40 порцій чаю або матча лате.
Матча Ходзіча
Чай матча Ходзіча – пудра обсмаженого зеленого японського чаю. Має солодкі, карамельно-димні відтінки смаку з нотами кави, горіхів та какао. Має знижений рівень кофеїну і таніну, чудовий сорт матча для другої половини дня. Для матча лате, коктейлів, десертів, морозива, випічки, виготовлення шоколаду тощо.
Набір “Кольорові сорти матча”
Набір складається з шести сортів кольорового чаю матча по 20 г кожен. Разом, 120 г пудрового чаю для повноцінної дегустації. Кожний сорт можна заварювати як матча лате, додавати до смузі, каш, морозива тощо.
Блакитна матча анчан
Хітовий блакитний чай матча із квітів Анчан. Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, синього матча-лате, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.
Зелена матча Масумі Еліт
Зелений чай матча Масумі Еліт вищого сорту 4А (Японія). Краще листя, наповнене вітамінами і катехінами. Делікатний помел на низьких обертах. Глибокий, м’який смак з ароматом свіжих трав. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Зелена матча Дейлі Токусен в з/б, 30 г
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Пакування: залізна баночка об’ємом 30 г. Відмінний сорт для щоденного вживання. Салатовий колір, м’який смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Червона матча журавлина
Пудровий напій з сублімованої та подрібненої журавлини. Має яскравий життєдайний колір. Приємно кисла на смак, пахне лісовими ягодами. Оптимальна для приготування матча-лате. Особливо корисна для нирок.
Фіолетова матча батат
Екстракт солодкого фіолетового батата, перетертого в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Насичений бузковий колір, м’який і солодкий горіховий присмак. Підходить для заварювання з молоком як лате, для додавання в смузі, каші, десерти, випічку, муси.
Жовта матча манго
Екстракт плодів манго Амчур, перетертих в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Яскравий жовтий колір, фруктовий смак з нотами кислинки. Для заварювання матча лате, додавання у смузі, боули, приготування чатні та каррі.
Зелена матча Церемоніал Удзі
Зелений чай матча Церемоніал (Японія, Удзі, Кіото). Сорт 5А, яскравий зелений колір, найтонший помел. Збивається в густу стійку піну. Смак повний і глибокий, з м’яким фруктовим присмаком. Енергія і бадьорість до 8 годин.