Моті – ніжні і легкі традиційні японські солодощі, які прийнято їсти на свята. Моті в перекладі з японської – «пиріжок з рису для великої удачі».
Інгредієнти для приготування Моті з Матча (на 4 порції):
- 190 мл молока;
- 230 г білого шоколаду;
- 5 г желатину;
- 300 г вершків;
- 13 г чаю Матча;
- 100 г рисової муки;
- 100 мл води.
Спосіб приготування:
- Підігрійте молоко, розтопіть в ньому білий шоколад і додайте желатин.
- Збийте вершки до твердих піків.
- Введіть в яєчну суміш просіяний порошок Матча і збиті вершки.
- Акуратно перемішайте суміш до однорідної консистенції і поставте охолоджуватися на 30 хвилин.
- В окремій мисці змішайте просіяне рисове борошно і воду до однорідної консистенції.
- Вимісіть тісто і розкачайте його тонким прозорим шаром.
- Дістаньте начинку з холодильника. Зліпіть тістечка у формі плоскої кулі, обтягніть рисовим тістом.
- Готові тістечка посипте чаєм Матча. Смачного!
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча
Купити чай матча для приготування Моті
Набір “Всі зелені сорти матча”
Набір складається з чотирьох сортів зеленого чаю матча: 3 японських і 1 китайського по 20 г кожен. Разом містить 80 г пудрового чаю, яких вистачить для приготування 40 порцій чаю або матча лате.
Зелена матча Дейлі Токусен в з/б, 30 г
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Пакування: залізна баночка об’ємом 30 г. Відмінний сорт для щоденного вживання. Салатовий колір, м’який смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Зелена матча Дейлі Токусен
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Вищий сорт АААА для щоденного вживання. Салатовий колір, найтонший помел, м’який і глибокий смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Фіолетова матча батат
Екстракт солодкого фіолетового батата, перетертого в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Насичений бузковий колір, м’який і солодкий горіховий присмак. Підходить для заварювання з молоком як лате, для додавання в смузі, каші, десерти, випічку, муси.
Зелена матча Церемоніал Удзі
Зелений чай матча Церемоніал (Японія, Удзі, Кіото). Сорт 5А, яскравий зелений колір, найтонший помел. Збивається в густу стійку піну. Смак повний і глибокий, з м’яким фруктовим присмаком. Енергія і бадьорість до 8 годин.
Червона матча журавлина
Пудровий напій з сублімованої та подрібненої журавлини. Має яскравий життєдайний колір. Приємно кисла на смак, пахне лісовими ягодами. Оптимальна для приготування матча-лате. Особливо корисна для нирок.
Рожева матча пітахайя
Ексклюзивний рожевий чай матча пітахайя. Насичений рожевий колір, смак груші, ківі і полуниці. Підходить для заварювання рожевого матча-лате, приготування смузі і боулів, додавання у каші, морозиво, десерти.
Набір “Кольорові сорти матча”
Набір складається з шести сортів кольорового чаю матча по 20 г кожен. Разом, 120 г пудрового чаю для повноцінної дегустації. Кожний сорт можна заварювати як матча лате, додавати до смузі, каш, морозива тощо.
Зелена матча Преміум
Зелений чай матча Преміум сорт АА (Китай) із листя з середини чайного куща. Чистий зелений колір і ніжна пудрова консистенція помелу. Глибокий смак зелені і трав. Енергія і бадьорість до 3 годин.
Блакитна матча анчан в з/б, 30 г
Хітовий блакитний чай матча із бутонів Анчан в залізній баночці (вага 30 г). Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, блакитного матча-лате, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.
Жовта матча манго
Екстракт плодів манго Амчур, перетертих в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Яскравий жовтий колір, фруктовий смак з нотами кислинки. Для заварювання матча лате, додавання у смузі, боули, приготування чатні та каррі.
Лілова матча Таро
Лілова матча Таро – екстракт кореня Таро, перетертого в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Має природній ніжно-ліловий колір і солодкуватий смак з горіхово-кокосовими нотками та присмаком ванілі. Підходить для заварювання з молоком як лате, для додавання в шоколад, молочні напої, десерти, кондитерські вироби, мед, БАДи та спортивне харчування.