Заварювання пуеру в холодній воді
Візьміть трохи сухої заварки Шен Пуер (пресованого або розсипного – неважливо), покладіть в пляшку, залийте холодною водою і через годину-півтори можна пити. Але слідкуйте за часом – через 4 години він буде занадто міцний. Хороший метод, якщо подорожуєте в спеку.
Шен Пуер з медом
Якщо при заварці Шен Пуеру з’явилася гіркота, то спробуйте пити його у прикуску з хорошим, якісним медом, найкраще липовим або квітковим. Але не додавайте мед безпосередньо в чай, тому що при температурі води понад 55°С від меду залишиться тільки солодкість і аромат – більшість корисних речовин руйнується.
Заварювання чорного пуеру
Заварювання пуеру з чаєм Дарджилінг
Берете розсипний Шу Пуер і Дарджилінг і заварюєте в чайнику в співвідношенні 50/50. На 0,5 літра кип’яченої води 2 ч.л. пуеру і 2 ч.л. Дарджилінга. Заварювати 7 хвилин. Кажуть, що смаки накладаються один на одного, і в цьому напої можна відчувати окремо Пуер і Дарджилінг, як-то переходими від одного до другого. Жоден смак не переважує. Експериментуйте!
Шу Пуер по чилийски
Заваріть Шу Пуер будь-яким зручним способом з потужною порцією чилійського перцю (краще використовувати не мелений) і пийте з вершками.
Шу Пуер по російськи
Просто заваріть Шу Пуер разом зі звіробоєм 50/50 і додайте трохи червоного перцю.
Шу Пуер з маслом какао
У міцно зварений чорний пуер з молоком додайте трохи масла какао. Виходить дуже оригінальний смак. Це дуже ситно і, крім того, корисно пити під час сезону простуд.