Печиво – найпростіший десерт, який тільки може бути. Він відмінно підходить під будь-які види чаю, добре поєднується з різними доповненнями у вигляді фруктів, варення, горіхів, шоколаду. Та й готувати його досить легко. Кілька хвилин приготування тіста, стільки ж на випічці в духовці – і смачні ласощі готові. А якщо звичайні печива набридли, їм можна надати цікавого смаку у вигляді зеленого чаю.
Японський чай Матча – ідеальна для цього добавка. Він не тільки розкриє новий смак печива, але і додасть безліч вітамінів, корисних мікроелементів та антиоксидантів. Зробити корисний десерт тепер стало ще простіше! Просто додайте пару ложок чаю матча в будь-яке тісто або крем і насолоджуйтеся новими смаковими відчуттями з користю!
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 2 курячих яйця;
- 300 г борошна (цікавий смак виходить з гречаним борошном);
- 2 ст. л. зеленого чаю матча;
- 1 ч. л. розпушувача.
Спосіб приготування:
- Збити масло і цукор за допомогою міксера на великій потужності. Повинна вийти кремоподібна консистенція. Додати туди 2 яйця і знову збити.
- Окремо рівномірно перемішати борошно, розпушувач і чай матча. Змішати вміст двох ємностей і збивати до стану м’якого податливого тіста.
- Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник приблизно на півгодини.
- Вийняти тісто, присипати поверхню і качалку борошном. Розкачати пласт тіста товщиною 0,5-1 см і вирізати фігурки майбутнього печива.
- Духовку нагріти до 200°С. Якщо ви кладете на деко силіконовий килимок, то можете сміливо ставити печиво прямо на нього і відправляти в духовку. Якщо ж ні – змастіть деко або папір для випікання вершковим маслом.
- Випікати протягом 15 хвилин, готовність перевірити сірником. Ось і все, печиво з чаєм матча готове! Здивуйте себе і гостей незвичайним ласощами!
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча