Протипоказання і шкода від чаю

Шкода від чаю

Бажаючи продати продукт, продавці часто показують кращі його сторони. Це справедливо і по відношенню до чаїв, в тому числі до китайських. Але ми впевнені в тому, що тільки відвертий діалог з покупцем об’єднує. І сьогодні ми поговоримо чесно, чи може чай завдати шкоди організму і як уникнути негативних наслідків.

Якщо ви вже бували на сторінках нашого магазину, то напевно бачили, що кожен вид чаю ми супроводжуємо докладним описом способу приготування. Дозування заварки і час заварювання вказуються не випадково. І перше, що слід брати на озброєння – це правила приготування того чи іншого виду чаю.

Китайські чаї унікальні. Вам може подобатися один вид чаю і не подобатися інший, але на вашій полиці завжди знайдеться місце напою, привезеному з Китаю – бо надто різноманітні і неоднозначні ці чаї. Однак пам’ятайте – шкода від чаю може бути досить відчутна, якщо ви порушили правила його зберігання, заварювання або розпиття. Негативний вплив чаю особливо помітен, якщо ви страждаєте на захворювання травної системи, маєте підвищену кислотність або чутливість до компонентів напою. Не менш чутливі до чаю і ті люди, які п’ють його рідко. Можливий негативний вплив від розпивання чаю можна звести нанівець, якщо слідувати нескладним, але обов’язковим правилам.

Правила розпивання чаю

  • Не пийте чай натщесерце – виключення з цього правила становить лише пуер. Всі інші види китайського чаю (особливо, якщо ви любите міцний чай) пити натщесерце не можна.
  • Пийте чай повільно – справа не тільки в тому, що чай відноситься до напоїв, що сприяють розслабленню і відпочинку. Вживання чаю швидкими і значними ковтками може викликати подразнення слизової або інші неприємні відчуття.
  • Не використовуйте заварку повторно – мало хто знає, що дане правило актуально не тільки для вечірньо-ранкової заварки, але і для тієї, яка простояла більше години після того, як чай був розлитий по піалах. Через годину в напої починають утворюватися шкідливі речовини, відмова від такої заварки дозволяє уникнути небажаних наслідків.
  • Дотримуйтесь проміжки в часі – йдеться про вживання чаю після їжі. Рекомендований час – не раніше 30-40, а краще 60 хвилин після прийняття їжі. Справа в тому, що компоненти чаю можуть вступити в небажану реакцію з компонентами їжі (особливо м’яса). Вживання чаю через 30-60 хвилин після їжі, навпаки, сприяє кращому травленню.

Чай протипоказаний при гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виразках, нападах тахікардії. Утримайтеся від розпивання міцного чаю при нестачі магнію, хронічних порушеннях сну, в період вагітності і лактації.

Пийте чай правильно і будьте здорові!

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999