Чайсума неймовірно корисний: швидко відновлює запаси енергії, знімає спазми й больові відчуття в області серця, стимулює вироблення жовчі та покращує кровообіг, допомагаючи зігрітися навіть на вітрі. Попри всю цю автентичність, приготувати його можна і в домашніх умовах, дібравши адекватну заміну специфічним інгредієнтам.
Рецепт тибетського чаю чайсума на сучасний лад
Для повноцінного чаювання кількох людей вам знадобиться:
- вода — 4 склянки;
- чай шу пуер — 10 грамів;
- молоко — 100 мл;
- дрібка солі;
- вершкове масло — 50 грамів.
Покрокове приготування чаю чайсума
- Доведіть воду до кипіння і висипте весь чай. Якщо він спресований, розламайте плитку на менші шматочки.
- Кип’ятіть чай хоча б кілька хвилин, в ідеалі — не менше ніж 5 хвилин.
- До чаю влийте молоко, додайте сіль, доведіть до кипіння і дозвольте кипіти ще кілька хвилин.
- Процідіть настій, щоб відокремити заварку, і додайте шматочок масла. Коли він повністю розчиниться, збийте чай за допомогою електричного вінчика до однорідного стану.
І останнє — інструмент для збивання. Найзручнішим буде, безумовно, електричний вінчик. Але й френч-прес теж добре впорається з цим завданням. Ще можна спробувати використовувати вбудований капучинатор кавової машини.
Купити чай для чайсума
Шу пуер “Лао Ча Тоу”
Грудковий шу пуер Лао Ча Тоу “Старі Чайні Голови” з м’яким смаком, нотами горіхів, сухого дерева і фініків. Класична м’якість витриманого пуеру, нафтова тягучість настою і соковитий глибокий післясмак.
Білі пуерні бруньки “Я Бао”
“Я Бао” пуерні бруньки – китайський елітний білий чай з м’яким багатогранним фруктово-квітковим смаком і ароматом, нотами трав, солодкуватий і з легкою кислинкою. Витончений, ні на що не схожий чай. Для будь-якого часу доби. Також дуже смачний в приготуванні методом варки. Сподобається поціновувачам білих чаїв.
Шу Пуер Сінь Ї 2019 р. Гунтін. Лімітована серія до 70-ти річчя КНР
Лімітований Шу Пуер Сінь Ї. Гунтін, випущений до 70-ти річчя КНР, 2019 року виготовлення. Смак м’який, присутні земляні і деревні ноти. Дуже збалансований і п’янкий пуер, який подарує вам приємний і глибокий чайний стан. Витримує 5-7 проток. Спресований у 357-грамовий млинець.
Шен пуер 2013р. Золотий медаліст
Солодкуватий аромат меду і сухофруктів, приємна терпкість, відсутність гіркоти – це Шен пуер, який отримав Золоту медаль у виставці 2013 в Нанцзіні. Витончений і особливий, він витримує велику кількість проток. Спресований у 357 г млинець.
Шу пуер “Золоті Бруньки”
Елітний розсипний шу пуер “Золоті Бруньки” з добірних верхівок чайних листів. Горіхові ноти з солодкуватим присмаком в’яленого чорносливу. Потужний і збадьорюючий пуер з енергією Ча Ци на кожен день.
Шу пуер №2001
Розсипний шу пуер №2001 з глибокими, шоколадними нотами в смаку, терпким солодким присмаком і деревно-ягідним ароматом. Сприяє схудненню, виводить токсини і позбавляє від шлаків.
Шу пуер №2007
Розсипний шу пуер №2007 з сильним і глибоким смаком обсмажених горіхів і в’яленого чорносливу. Відмінно допомагає схудненню, прискорює процеси перетравлення їжі і розщеплює жири.