Рецепт фиолетовый Анчан с лаймом

Рецепт фіолетовий Анчан з лаймом

Ми часто і багато пишемо про блакитну матчу. Це й зрозуміло – чай приголомшливий! Але в каталозі нашого інтернет-магазину є попередник блакитної матчі – чай ​​Анчан. Той самий легендарний тайський чай з квітів Метеликового горошку, історія якого вимірюється століттями, як і у зеленого матча. Цікавий, дуже корисний і яскравий чай, який можна готувати по-різному, щоразу домагаючись не тільки нового смаку, але навіть нового кольору напою.

Корисніше не буває

Той факт, що Анчан входить до складу деяких аюрведичних лікарських засобів, ясно дає зрозуміти, що його користь – не ефемерна і випадкова, а цілком закономірна. І напій має стійкий, зрозумілий терапевтичний ефект. Перелік його позитивних впливів на 100% перегукується з блакитною матча. Різниця тільки в силі і швидкості впливу: Анчан діє повільніше і легше, адже до водного настою із висушених квіток екстрактуються не всі корисні речовини.

Так чим же корисний Анчан?

  1. Покращує функції головного мозку, якість пам’яті.
  2. Захищає клітини мозку від наслідків стресу, допомагає розслабитися, зняти ментальну втому, заспокоїти думки.
  3. Захищає від ранньої сивини, робить колір волосся більш насиченим і яскравим, додає блиску.
  4. Відновлює зір, знижуючи рівень внутрішньоочного тиску. Особливо рекомендують вживати Анчан при глаукомі.
  5. Діє, як антибактеріальний і протизапальний засіб.
  6. Уповільнює процес старіння шкіри, стимулює вироблення природного колагену.
  7. Прискорює циркуляцію крові, допомагає організму розщеплювати цукор і покращує стан при діабеті.

А головне, що джерелом всіх перерахованих ефектів стає напій з легким ароматом і приємним смаком. Напій, який можна приготувати десятьма різними способами.

Як же готувати Анчан?

В цілому, ви вільні готувати Анчан, як будь-який інший чай – 5-7 бутонів заливаєте 250 мл трохи остиглого окропу, настоюєте 2-3 хвилини і п’єте. Але куди цікавіше приготувати Нам Док Анчан – охолоджуючий фіолетовий Анчан, яким в Таїланді прийнято зустрічати найдорожчих гостей.

Для фіолетового Анчан з лаймом вам знадобиться:

  • 10 сухих квітів Анчан;
  • 400 мл гарячої води (близько 90°С);
  • 1 лайм (або лимон);
  • 2 столові ложки меду;
  • дрібка солі;
  • 5-7 кубиків льоду.

Покрокове приготування:

  1. Закип’ятіть 400 мл води, залиште на 5 хвилин охолонути.
  2. До заварника покладіть 10 квіток чаю Анчан, залийте всім обсягом води і залиште настоюватися на 5 хвилин.
  3. Вичавіть в окрему ємність сік лайма (або половини лимона, якщо використовуєте його). Змішайте сік з сіллю і 2 столовими ложками меду.
  4. Одержаний сироп розчиніть в 100 мл води кімнатної температури.
  5. Солодко-кислий сироп перелийте в прозорий заварник місткістю не менше 0,5 літра. До нього спочатку додайте кубики льоду, а після цього неспішно влийте синій чай.

Чому неодмінно потрібно взяти скляний заварник? Тому що на фінальному етапі заварювання вам доведеться спостерігати диво – темно-синій водний настій чаю Анчан поступово змінить колір і стане чи то фіолетовим, чи то пурпуровим.

Напій, приготовлений за цим рецептом, не тільки ефектно виглядає, але також в рази корисніший звичайного водного настою. Тому що в процесі змішування поживні речовини з чаю Анчан ферментують, контактуючи з лимонною кислотою, і будуть засвоюватися набагато краще. Ще фіолетовий Анчан з лаймом виходить освіжаючим, але не занадто холодним – його приємно пити в будь-яку пору року.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.