Рецепт Ice Матча Латте

Рецепт Ice Матча Латте

І з першого, і з другого, й навіть з третього погляду на матча здається, що це – ідеальний напій для сучасної людини. Бадьорить краще… та краще будь-якого напою в світі. Містить таку кількість антиоксидантів, яке неможливо отримати іншим шляхом – хоч відрами їж ягоди (в чашці матча вміст антиоксидантів у 137 разів вищий, аніж в будь-якому зеленому чаї). Підвищує когнітивні здібності мозку – з ним буде простіше вчитися в будь-якому віці, легше концентруватися на складних завданнях й знаходити незвичайне їх рішення. Словом, концентрована зелено-порошкова користь.

І концентрований смак. Матча більш насичений, глибокий і сильний, ніж зелений чай. Нам здається, що ця насиченість смаку – єдина причина, з якої половина людства все ще продовжує пити каву. При цьому смак пудрового чаю можна зробити більш зрозумілим та менш концентрованим, змінивши технологію його приготування – замість класичного варіанту готувати матча-латте. А оскільки на вулиці літо, добре готувати холодний латте з матча – тоді він буде ще й освіжаючим. Далі – оригінальний рецепт Айс Маття-латте, який буквально закохує в матча з першого ковтка.

Айс Матча латте: покрокове приготування

Продукти, які вам знадобляться:

  • чай матча – 2 г або 1 чашаку (найкраще використовувати Матча Преміум Еліт);
  • очищена гаряча вода (закипіла й охолоджена до t 85°C) – 30 мл;
  • молоко – 150 мл (досвід показує, що особливо добре чай «дружить» з рослинним молоком – кокосовим, вівсяним, кедровим, мигдальним та ін.);
  • підсолоджувач (можна використовувати і білий цукор, але більш здоровим напій буде, якщо додати до нього мед, сироп агави, цукрової тростини та ін.);
  • лід – у середньому, 5-7 кубиків.

Необхідні інструменти:

  • електровінчик – обов’язково, адже без нього неможливо збити молоко в піну;
  • ложка чашаку – необов’язково, можна використовувати чайну ложку, пам’ятаючи про те, що 1 чашаку = ½ чайної ложки;
  • тяван або широка чашка – для збивання чаю, і висока склянка – для подачі.

Приготування напою забирає від сили 5 хвилин, якщо у вас є наш жвавий електровінчик:

  1. Весь чай всипте в широку чашку, додайте воду та збивайте, доки не отримаєте однорідну суміш з бульбашками повітря на поверхні (близько 10-15 секунд).
  2. Додайте до завареного чаю підсолоджувач в звичній для себе кількості та ще раз все збийте до повного розчинення (близько 10 секунд).
  3. Збийте все молоко для утворення стійкої піни (час збивання залежить від його різновиду). Нагрівати його не потрібно!
  4. Додайте збите молоко до матча-пасти, змішайте до однорідності, перелийте у високу склянку та додайте лід.
  5. Отримуйте вишукане гастрономічне задоволення і подумки присвоюйте собі звання «Бариста року», тому що вийде дуже смачно.

І наостанок – кілька секретів, які допоможуть отримати напій з кращим смаком:

  • По-перше, використовуйте максимально якісний матча. Чай з Преміального та Кулінарного сорту – це два абсолютно різних напою. Щоб отримати найкращий смак, беріть Матча Преміум Еліт або Matcha Daily.
  • По-друге, не використовуйте занадто гарячу воду. Якщо залити порошок окропом, він може гірчити і втратити свій аромат. В латте це відчувається не так сильно, але все ж.
  • По-третє, добре збивайте і матча, і молоко. Спроби скоротити час приготування можуть призвести до того, що матча буде з грудочками, а пінка з молока – недостатньо ніжною та стійкою. А результат їх змішування може бути вкрай непередбачуваним.

Допускаються будь-які відхилення від рецепта і експерименти з видами молока, підсолоджувачами, кількістю матча – головне, щоб вам було смачно!

Вгору^

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.