Рецепт розового матча латте

Рецепт рожевий матча латте

Любов до того чи іншого напою залежить не тільки від його якості, але й від способу приготування. У чайному світі дуже мало категоричних заборон і обмежень. Особливо в питанні заварювання. Ми писали про 8 способів приготування чаю і підозрюємо про існування, принаймні, півтора сотні локальних методів, невідомих широкому загалу. Часом досить відійти від звичного сценарію, змінити воду, посуд, дати чаю довше настоятися, щоб він змінився. Може – до невпізнання, а може – став лише трішки іншим.

Спосіб приготування – те, що відрізняє рожевий матча від інших порошкових чаїв нашого магазину. Так, класичний рецепт приготування зеленого матча передбачає заварювання на воді. Таким же чином можна готувати блакитний матча. А ось рожевий – не можна.

Замість води – молоко!

Рожевий матча – порошковий чай, який готують із сублімованої м’якоті пітахайї (пітаї). Тропічного фрукта з рожево-червоною серцевиною та крихітними чорними зернятами всередині. У нього насичений рожевий колір, пряний аромат і такий же насичений смак. Але дечого йому все ж бракує – здатності так само добре розчинятися у воді, як зелений або блакитний матча. Все через різницю молекулярної структури: м’якоть фрукта і листок/квітка рослини по-різному розчиняються у воді.

Рожевий матча, розчинений у воді, втрачає насиченість смаку і аромату. Найбільше він нагадує компот, для якого пошкодували фруктів. Тому ми не рекомендуємо пити його на воді і наполягаємо на тому, що він створений для приготування прекрасного рожевого матча-латте.

Яке молоко краще використовувати

Використовуйте той сорт молока, що вам до смаку, залишивши осторонь тренди. Так, свіжий фруктовий смак рожевого матча дійсно найкраще поєднується з нежирним, не дуже густим молоком з ненав’язливим смаком. Наприклад, кокосовим або будь-яким горіховим. Хоча його поєднання з коров’ячим або вівсяним молоком теж може бути цікавим. Для чистоти експерименту можете спробувати готувати матча-латте з усіма доступними видами молока, щоб знайти найкраще поєднання. А для приготування скористайтеся наступним рецептом.

Рецепт рожевого матча-латте

На приготування матча-латте з рожевим матча ви витратите не більше 5 хвилин і 4 інгредієнтів:

·4 г рожевого матча – це 4 чашаку або чайна ложка з гіркою;
·молоко – 100 мл;
·вода – 50 мл;
·цукор або його замінник – досить столової ложки цукру, меду або будь-якого солодкого натурального сиропу.

Покрокове приготування:

1.Воду закип’ятіть і дайте їй охолонути 5-7 хвилин. Додайте до неї матча і змішайте за допомогою вінчика до повного розчинення.
2.У високу склянку налийте підігріте або кип’ячене молоко, до нього додайте підсолоджувач і збивайте вінчиком, доки підсолоджувач не розчиниться, а на поверхні не з’явиться шапка піни.
3.До молока влийте матча, злегка змішайте вінчиком. Готово!

Зверніть увагу, що для приготування необхідно мати електричний вінчик. Він збиває дуже швидко та інтенсивно, допомагає отримати правильну консистенцію молока і чаю, а значить – і правильний смак напою. Рожевий матча не має вираженої тонізуючої або розслаблюючої дії, тому пити його можна в будь-який час доби – хоч рано вранці, хоч пізно ввечері. Напій містить велику кількість вітамінів і мінералів (залізо, магній, вітаміни групи В і С), має приємний смак, що нагадує суміш полуниці, кавуна і ківі, дає легке відчуття насичення.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Обратный звонок


Звоним с 10:00 до 18:30 или на следующий день