Рецепты чая со льдом

Рецепти чаю з льодом: «чайно» готуємося до літа

Напередодні літа корисно згадати, що чай – це не лише джерело здоров’я, а й ефективний засіб в боротьбі зі спекою. Якщо вам ще з минулого літа набридли однотипні холодні коктейлі чи звичайна вода, пропонуємо оригінальні рецепти чаю з льодом. Чай з льодом прекрасно охолоджує й залишається таким же корисним, як і в гарячому вигляді. А якщо ви – постійний клієнт нашого магазину, то у вашому домі напевно знайдеться основний інгредієнт для кожного з рецептів, наведених нижче.

Ча-єн або холодний тайський чай

У Таїланді популярний не лише синій чай та блакитна матча, але й традиційний чорний чай. Ось тільки спосіб його приготування далекий від традиційного заварювання й обумовлюється особливостями клімату і побутовими звичками тайців. Ча-єн – це чорний чай з молоком, дуже міцний і дуже солодкий. Готують його з використанням свіжого, концентрованого або згущеного молока будь-якого походження, а подають дуже гарячим або повністю холодним.

Для приготування знадобиться:

  • чорний листковий чай (підійде Дарджилінг, Нувара Елія та ін.) – 2 столові ложки;
  • згущене молоко – 2 столові ложки;
  • вершки 20-% або концентроване несолодке молоко – 2 столові ложки;
  • очищена вода – 2 склянки;
  • бадьян – 1 шт.

Коли всі компоненти готові, переходьте до приготування:

  1. Доведіть воду до кипіння й перелийте до чайника для заварювання, в який вже додана заварка й зламана навпіл зірочка бадьяну.
  2. Залишіть чай заварюватися на 3-4 хвилини, після чого настій злийте спочатку до чашки, потім знову перелийте в чайник, після – злийте назад. Повторіть таке «промивання» ще 2 рази. Це необхідно, щоб отримати більш інтенсивний за смаком та запахом настій.
  3. Остаточно злийте чай у велику високу ємність, додайте до неї згущене молоко (можна замінити кокосовим цукром, медом та ін.) І розмішайте до однорідності. Зачекайте, поки суміш охолоне – можна поставити в холодильник або просто залишити на столі.
  4. Охолодіть в морозилці келихи, в яких будете подавати напій, або покладіть всередину колотий лід. Налийте суміш з чаю та згущеного молока, долийте до верху вершками або концентрованим молоком.

Готово, можна додати соломинки і подавати!

Зелений чай з чорницею

Хоч чай сам по собі – це окрема купа гастрономічних задоволень, напій можна вдосконалити. Взимку – за допомогою пряних спецій, влітку – за допомогою ягід. А оскільки наближається сезон чорниці, пропонуємо вам спробувати приготувати освіжаючий чай з чорницею.

Для цього вам знадобиться:

  • очищена вода – 8 склянок;
  • зелений листковий чай – 3 столові ложки;
  • свіжа чорниця, сік або сироп з неї – 1 склянка;
  • лід – стільки, скільки забажаєте.

Поетапне приготування:

  1. Закип’ятіть 2 склянки води, зніміть з вогню й залиште на 5 хвилин.
  2. По закінченні цього часу в злегка остиглий окріп всипте весь зелений чай і залиште заварюватися на 10 хвилин. Не переживайте, що напій стане занадто міцним – далі він буде розбавлений водою, що залишилася, й чорничними інгредієнтами.
  3. Настій злийте в графин або лимонадник, додайте ті 6 склянок води, що залишилися.
  4. Додайте чорницю в тій формі, яку вважаєте оптимальною. В цілому, можна просто трохи почавити ягоди й додати до настою, але якщо витратити трохи часу й вичавити з чорниці сік (або використовувати готовий сироп), текстура напою вийде більш однорідною і приємною.
  5. Далі слід все гарненько перемішати, додати лід і подавати до столу.

Ці рецепти чаю з льодом – не догма, а додатковий простір для експериментів. Можете замінити чорний чай на зелений, замість Лунцзин використовувати Сенча, або зменшити кількість заварки. Головне, щоб результат вас влаштував на 100%.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.