Рецепты блюд с фиолетовой матча

Рецепти з фіолетовою матча

Фіолетова матча в деякому сенсі сестра-близнючка помаранчевої матча. Її так само роблять з екзотичних ягід асаї, які ростуть тільки в Південній Америці і ніде більше. І точно так само місцеві жителі давно й успішно використовують ягоди в їжу – самостійно або в складі різних страв. Але таким привілеєм володіють тільки ті, хто живе в ареалі природного зростання Евтерпи овочевої – рунистої пальми, яка плодоносить темно-фіолетовими ягодами невеликого розміру.

Плоди рослини дуже смачні і корисні, але їсти їх необхідно протягом двох перших годин після збирання. Ось чому їх не зустріти на полицях українських магазинів – навіть після короткострокового транспортування ягоди перетворюються на пустишку. Хоч і зберігають свій незвичайний шоколадно-горіхово-малиновий смак. Приготування матча з ягід асаї – практично єдина можливість знайомства з ними для жителів інших континентів. Тим більше що використовувана технологія дозволяє максимально зберегти поживні речовини з ягід.

Фіолетова матча – чудовий суперфуд, який можна додавати до різних солодких страв, салатів, десертів, коктейлів, смузі. Використовувати її в якості натурального барвника для випічки можна, але тривалий температурний вплив призводить до руйнування поживних речовин. Чим «прохолоднішою» буде страва, тим більше вона підходить для додавання фіолетової матча. Керуючись цим правилом, ми підготували кілька відмінних рецептів.

Рецепт 1. Морозиво з фіолетовою матча

Інгредієнти:

  • 1 заморожений банан;
  • 1 столова ложка фіолетової матча;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 1 столова ложка какао;
  • 50 г чорносливу без кісточки;
  • 1 столова ложка меду або будь-якого натурального сиропу;
  • трохи ванілі.

Приготування:

  1. Наріжте чорнослив і банан (якщо не зробили цього до заморожування) невеликими шматочками.
  2. Нарізані фрукти разом з іншими інгредієнтами відправте до блендера і збивайте, поки не отримаєте однорідну густу масу. Таке морозиво – здорова альтернатива вершковому.

Рецепт 2. Боул з манго і фіолетовою матча

Інгредієнти:

  • ожина (підійде заморожена) – 50 г;
  • чорниця (підійде заморожена) – 100 г;
  • манго свіжий або консервований – 50 г;
  • арахісова паста – 50 г;
  • фіолетова матча – 5 г;
  • авокадо – 100 г;
  • полуниця – 20 г;
  • пітахайя – 50 г (замість неї можна додати 5 г рожевої матча);
  • насіння чіа – 5 г;
  • будь-які сушені ягоди для прикрашання.

Приготування:

  1. Очистити авокадо від шкірки і кісточки, порізати і відправити до блендера.
  2. До авокадо додати ожину, чорницю, фіолетову матча, арахісову пасту і збити до стану пюре.
  3. Перекласти масу в глибоку миску/боул і прикрасити її насінням чіа, сушеними ягодами, полуницею, шматочками манго і пітахайї/посипати рожевою матча.

Рецепт 3. Ранковий зелений коктейль

Інгредієнти:

  • молоко (бажано рослинне) – 1 склянка;
  • вода – 1 склянка;
  • фіолетова матча – 2 столові ложки;
  • ягоди годжі – 100 г;
  • какао-порошок – 100 г;
  • порошок спіруліни – 100 г;
  • мак – 100 г.

Приготування:

Всі продукти помістити до блендера і збивати, поки суміш не стане однорідною. Отриманий коктейль – краще рішення для початку дня, поживне і збадьорююче.

Рецепт 4. Цукерки з фіолетовою матча

Інгредієнти:

  • фіолетова матча – 3 столові ложки;
  • какао порошок – 3 столові ложки;
  • фініки – 200 г;
  • кокосове масло – 2 столові ложки;
  • мигдаль – 200 г.

Приготування:

  1. Мигдаль попередньо замочити у воді мінімум на 8 годин.
  2. Фініки очистити від кісточок і разом з усіма іншими інгредієнтами подрібнити в блендері до отримання однорідної маси.
  3. Зволожуючи руки, зліпити з отриманої маси кульки і відправити до холодильника. За бажанням цукерки можна обваляти в какао, кокосовій стружці або фіолетовій матча.

Фіолетова матчу гарна ще й тим, що не тільки впливає на користь страв, але й збагачує їхній смак, робить його більш насиченим і цікавим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Обратный звонок


Звоним с 10:00 до 18:30 или на следующий день