Рецепты блюд с оранжевой матча

Рецепти з помаранчевою матча

Помаранчеву матча готують з ягід каму-каму – жовтих, розміром з велику виноградину плодів чагарнику, що росте на берегах річок в басейні Амазонки. Їхній терпкий смак вказує на високий вміст вітаміну С. Точніше, на унікально високий – в 100 грамах м’якоті ягід міститься 2 грами вітаміну С. Це більше, ніж в будь-яких цитрусових і ягодах. Крім нього м’якоть ягід багата залізом, цинком, магнієм, калієм, вітамінами групи В.

Каму-каму давно потрапили до раціону корінних жителів басейну Амазонки, але світ дізнався про них зовсім недавно. Почасти так склалося ще й тому, що окислення ягід призводить до значного руйнування вітамінів і частково – мінералів. Свіжі ягоди не рекомендують зберігати в холодильнику, а з’їсти їх бажано протягом доби після збирання. Тому імпортувати каму-каму безглуздо, особливо на далекі відстані.

Поява помаранчевої матча виправила цю проблему – спосіб її приготування дозволяє зберегти максимум корисних речовин зі свіжих ягід. Через новизну продукту рецепти з нею відшукати складно, але ми все ж запропонуємо вам кілька.

Три важливих моменти:

  1. Ви можете вільно додавати помаранчеву матчу до звичних страв свого раціону – каш, смузі, чіа-пудингів, десертів, салатів фруктових та овочевих.
  2. Без сумнівів поєднуйте помаранчеву матча з іншими видами матча – рожевою, блакитною, фіолетовою тощо.
  3. Помаранчеву матча небажано піддавати тривалому температурному впливу. Ось чому випічка з неї буде красивою, але не дуже корисною, а запропоновані нами рецепти – переважно сирі.

Рецепт 1. Коктейль з обліпихи та помаранчевої матча

Інгредієнти:

  • банан – 2 шт .;
  • обліпиха (свіжа або заморожена) – 2-3 столові ложки з гіркою;
  • апельсиновий сік – 150 мл.;
  • сироп агави – 1 чайна ложка;
  • помаранчева матча – 1 чайна ложка.

Приготування – помістити всі інгредієнти до блендера/кухонного комбайна і збити до однорідності. Коктейль вийде яскравим і дуже смачним – екзотичні каму-каму чудово поєднуються зі звичними бананами та обліпихою.

Рецепт 2. Смузі з полуницею, алое і помаранчевою матча

Інгредієнти:

  • полуниця (свіжа або заморожена) – ½ склянки;
  • гель алое – ¼ склянки;
  • персик – ½ склянки;
  • кокосова вода – ½ склянки;
  • насіння чіа – 1 столова ложка;
  • помаранчева матча – 1 чайна ложка;
  • сироп агави або стевія – 2 чайні ложки (можна не додавати).

Приготування:

  1. Залийте насіння чіа кокосовою водою і залиште в холодильнику на 20 хвилин.
  2. Всі інгредієнти разом з насінням змішайте в блендері до стану густого пюре.

Рецепт особливо сподобається тим, хто розуміє цінність гелю алое, але не любить його смак – в такому смузі він не відчувається зовсім.

Рецепт 3. Освіжаючий фруктовий коктейль

Інгредієнти:

  • банан – 1 шт.;
  • апельсиновий фреш – ½ склянки;
  • кип’ячена вода (холодна) – ½ склянки;
  • полуниця (свіжа або заморожена) – 1 склянка;
  • м’якоть манго – ¾ склянки;
  • помаранчева матча – 2 чайні ложки.

Приготування – змішайте інгредієнти в блендері, щоб вийшла однорідна маса без шматочків.
Коктейль чудово освіжає і рятує від зневоднення – збережіть його для себе. Кажуть, наступне літо буде спекотним.

Рецепт 4. Малиновий коктейль

Ще один освіжаюче-живильний коктейль, який ми рекомендуємо готувати влітку:

  • банан – 1 шт.;
  • малина – ¾ чашки;
  • рослинне молоко (будь-яке) – 1 склянка;
  • вишня чи абрикос – від 2 до 5 штук в залежності від вашого смаку;
  • помаранчева матча – 1 столова ложка;
  • подрібнений манго – ½ склянки;
  • мед за смаком.

Всі інгредієнти, крім льоду, змішайте в блендері. Перелийте готовий коктейль до високої склянки, всипте лід і перемішайте.

Звичайно, ніхто не скасовує експерименти. Додавайте нові інгредієнти в запропоновані рецепти. Вводьте помаранчеву матча в свій улюблений смузі. І обов’язково діліться з нами своїми рецептами (будь-якими!) з помаранчевою матча.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Обратный звонок


Звоним с 10:00 до 18:30 или на следующий день