Рецепты блюд с желтой матча

Рецепти з жовтою матча

Жовта матча або амчур – традиційна індійська пряність, що виготовляється з недозрілих, висушених і перетертих на порошок плодів манго певного сорту. Кисло-солодка на смак, вона використовується не тільки для солодких страв або десертів, але також для основних страв, гарнірів, салатів. Її не можна заварювати на воді, як зелену або блакитну матчу. Але можна додавати до коктейлів, соків, морсу. Амчур входить до складу популярних індійських пряних сумішей – карі, самбар, чатні, чат-масала. Прекрасно поєднується також з іншими спеціями – імбиром, куркумою, мускатним горіхом. Тому використовувати жовту матчу можна не тільки для приготування страв за рецептами, а й поза будь-якими рецептів, з натхнення.

Рецепт перший, універсальний

Жовта матча на диво добре вписується до будь-якого режиму харчування. І, щоб ввести її до свого раціону, особливих старань не потрібно. Просто перегляньте список звичних страв і надалі додавайте до них порошок, якщо це доречно. Наприклад:

  1. Смузі з банана із додаванням ягід + жовта матча.
  2. Вівсяна каша з медом, горіхами і сухофруктами + жовта матча.
  3. Сирники із тофу з кокосовою манною + жовта матча.

Можете додавати амчур в процесі приготування або посипати готову страву зверху, для прикрашання.

Рецепт другий – «Заправка для фруктового салата»

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка оливкової олії;
  • 2 чайні ложки соку лимона або лайма;
  • 1 чайна ложка жовтої матча;
  • дрібка мускатного горіха;
  • дрібка асафетиди (за потреби можна прибрати).

Всі перераховані компоненти змішайте між собою і використовуйте в якості заправки для фруктових салатів. Особливо добре вона поєднується з салатом зі скибочок ківі, стиглого манго, ананаса і маракуї.

Рецепт третій – «Чана масала»

Чана масала (хола, чана, холі масала) – традиційна індійська овочева страва з нуту. Пряна, пікантна, з насиченим смаком і прекрасними поживними властивостями. Особливо доречна в піст.

Інгредієнти на 4 порції:

  • рослинна олія – 1 столова ложка;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • часник – 1 зубчик;
  • мелений коріандр – 1 ст. ложка;
  • тертий імбир – 2 чайні ложки;
  • мелений кумин (зіра) – 2 чайні ложки;
  • зелений чилі – 1 шт .;
  • куркума – 1 чайна ложка;
  • кайенский перець – ½ чайної ложки;
  • амчур (жовта матча) – 1 ст. ложка;
  • паприка – 2 чайні ложки;
  • насіння кумина (зіри) – 2 чайні ложки;
  • гарам-масала – 1 чайна ложка;
  • консервований нут – 430 г;
  • вода – 0,6 склянки;
  • лимон – половина;
  • помідори – 4 шт .;
  • сіль – ½ чайної ложки.

Покрокове приготування:

  1. Розігрійте велику сковороду, додайте рослинне масло і нарізану цибулю, часник, імбир, чилі. Пасеруйте їх на середньому вогні близько 5 хвилин або поки овочі не підрум’яняться.
  2. Вогонь зменшіть до мінімуму, і всипте наступні спеції: кайенский перець, мелений коріандр, мелений кумин, амчур, гарам масала, куркуму, паприку і зерна кумину (їх потрібно злегка розтовкти в ступці або подрібнити в кавомолці). Перемішайте суміш і обсмажте 1-2 хвилини.
  3. Помідори дрібно наріжте і додайте до суміші на сковороді. До них відправте нут і влийте всю воду. Тушкуйте продукти разом 10 хвилин, не закриваючи кришкою і періодично помішуючи.
  4. В кінці страву посоліть і вичавіть сік половини лимона. Все добре перемішайте і зніміть з вогню.

Консервований нут можна замінити свіжим. Тоді його необхідно попередньо залити холодною водою на 1-2 години і відварити в підсоленій воді до повної готовності. Чана масала може здатися складною через велику кількість інгредієнтів, але в дійсності на підготовку і приготування витратиться близько півгодини. А всі перераховані приправи легко придбати в магазині спецій.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Повідомити про наявність Ми повідомимо вас, коли товар з'явиться в наявності. Будь ласка, залиште діючу адресу електронної пошти.

Обратный звонок


Звоним с 10:00 до 18:30 или на следующий день