Простой пошаговый рецепт матча латте

Рецепт Матча Латте

Як швидко приготувати Матча Латте вдома

Японський порошковий чай Матча має неймовірну користь для здоров’я – він працює в якості детоксу для всього організму, покращує мозкову активність, робить розум ясним, очищає організм від вільних радикалів і підсилює імунітет. Чай матча багатий на поліфеноли і катехіни, які позитивно впливають на профілактику і лікування різних захворювань, включаючи бактеріальні, грибкові та вірусні інфекції, рак і діабет другого типу.

Саме цими цілющими властивостями, а також відмінним смаком і пояснюється світова популярність напою Матча-Латте. Приготувати Матча Латте самостійно можна всього за 5 хвилин. Вам знадобиться зелений порошковий чай матча, вода, молоко і мед або підсолоджувачі за смаком, а також інструменти зі списку нижче.

Рецепт Матча Латте: ингредиенты

Купити чай Матча для приготування Матча-Латте

Інгредієнти для приготування Матча Латте на 1 персону:

  • Відфільтрована вода (t≈80°С) – 60-80 мл;
  • Порошковий чай матча: 2-3 г.;
  • Молоко (коров’яче, кокосове, соєве, мигдальне): 150 мл;
  • Мед, цукор або цукрозамінник в якості підсолоджувача.

Необхідні інструменти:

Рецепт приготування Матча-Латте крок за кроком:

1. Перед початком приготування замочіть бамбуковий вінчик часен в холодній воді на 30 хвилин або, якщо ви поспішаєте, в гарячій воді на 5 хвилин. Це дасть можливість струнам часена стати більш гнучкими, що полегшить збивання і вбереже вінчик від деформації.

2. Візьміть бамбукову ложку чашаку і зачерпніть порошок матча з ємності (банки, пакету тощо) висипте матча в чашу і постукайте по краю, щоб весь порошок зсипався в чашу, повторіть процедуру ще один раз. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні трохи часу, то додатково просипьте матча порошок через сито, це полегшить збивання і додасть майбутньому напою додаткову гладкість і щільність.
Новачкам матча чаювань ми рекомендуємо починати з 2 грамів чаю матча на порцію. Якщо ви хочете більш міцний чай, то можете збільшити кількість, але не більше 5 грам на порцію. Якщо у вас немає ложки чашаку то орієнтуйтеся на чайні ложки, 2 ложки чашаку (близько двох грамів матча) це чайна ложка без гірки.

Рецепт Матча Латте: насыпаем 2 ложки чая матча
3. Смак готового напою багато в чому залежить від якості води. Для приготування будь-якого чаю, і матча в тому числі, краще використовувати якісну м’яку воду без газу. Це може бути бутильована вода, або вода з під фільтра. Детальніше про вибір води для чаю тут. Закип’ятіть воду в чайнику, відкрийте кришку і почекайте 2 хвилини, за цей час вода охолоне до потрібної температури у 75-80°С. Залийте порошок матча 60-80 мл води. Для початку краще користуватися мірним стаканом, а пізніше, коли ви запам’ятаєте візуально, як виглядає обсяг, це можна робити на око.

Рецепт Матча Латте: наливаем 80 мл горячей воды
4. Дістаньте вінчик часен з води, струсіть зайву рідину і починайте збивати суміш води і порошку матча. Рухи вінчиком робіть активно, в напрямку вгору-вниз або W-подібно близько 30 секунд. Якщо у вас немає бамбукового віночка, то скористайтеся електровінчіком. Якщо ж немає і його, то приготувати правильно матча чай або латте буде важко. На цьому етапі ви можете додати мед, сироп або будь-які підсолоджувачі на ваш смак, але ми, звичайно, не рекомендуємо. Краще балансувати смак матча латте використовуючи різні види молока – коров’яче, горіхове, вівсяне, соєве, так ви отримаєте абсолютно різні смаки готового напою.
Якщо ви готуєте традиційний матча чай, то на цьому етапі ви зупиняєтесь – чай ​​готовий.

Рецепт Матча Латте: взбиваем смесь венчиком часен
5. Відміряйте 150 мл молока. У нашому рецепті ми використовуємо кокосове молоко. Його не бажано кип’ятити, тому ми підігріваємо його до температури близько 80°С, використовуючи харчовий термометр. Для збивання молока використовуйте електровінчік. Незважаючи на те що він працює всього від двох пальчикових батарейок, його потужності цілком вистачає для збивання в густу стійку піну будь-якого типу молока, навіть з низьким вмістом жиру. А чим менше % жирності в молоці тим складніше його збити в піну.

Рецепт Матча Латте: взбиваем молоко электровенчиком
6. Акуратно введіть в суміш матча підготовлене збите молоко.

Рецепт Матча Латте: вливаем молоко в матча
Насолоджуйтесь корисним і смачним Матча-Латте гарячим або холодним, додавши 3-4 кубика льоду. Пам’ятайте, щоб отримати максимальну користь для здоров’я необхідно пити чай матча або матча-латте відразу після приготування. Приємного матча чаювання!

Калорійність Матча Латте:

  • з коров’ячим молоком 3,2% жирності – 35 ккал / 100 мл;
  • з коров’ячим молоком 2,5% жирності – 25 ккал / 100 мл.

Дивитись всі показники калорійності.

Рекомендуємо інші популярні рецепти Матча Латте:

Вгору^

Купити інгредієнти

790 грн890 грн

Стартовий набір чаю Матча №2 складається з чаю Матча Преміум, вагою 50 грам, вінчика Часен і ложечки Чашаку в подарунковій коробці. Це готовий набір для справжнього японського чаювання. Вид упаковки може змінюватися в залежності від поставки.

SALE -11%
390 грн 349 грн

Gekirei Matcha Organic - порошковий зелений чай церемоніальної якості. Вага 30 грам, упакований в заводський фольгований пакет (завдяки чому до порошкового чаю немає доступу повітря, а значить він максимально зберігає всі корисні властивості) і банку. Підходить для приготування: чаю, маття з молоком, десертів, випічки. Це органічний сорт, вирощений без використання хімічних добрив, що підтверджено сертифікатами. Також доступний у подарунковому наборі. Для збивання чаю рекомендуємо електровінчик.

HIT!
290 грн

Набір складається з трьох сортів: 2 сорти японського чаю Матча: Церемоніал і Преміум і 1 сорт блакитної матчі по 10 г кожен. 30 г пудрового чаю вистачить на приготування 15 порцій чаю або матча латте. Всі сорти розфасовані по окремих пакетах і супроводжуються етикетками з інструкцією щодо заварювання. Рекомендуємо використовувати для приготування чаю традиційними способами: Койтя (міцна заварка), Усутя (слабка заварка) і матча-латте. Для збивання чаю рекомендуємо електровінчик.

590 грн1.090 грн

Японський зелений чай Матча Церемоніальний з Удзі, Кіото. Яскравий зелений колір, найтонший помел. Збивається в густу стійку піну. Смак повний і глибокий, з м'яким фруктовим присмаком. Підходить для заварювання чаю методом усутя і койтя, матча-латте, кулінарії, випічки, соусів. Наповнює антиоксидантами, тонізує, прискорює обмін речовин. Для збивання чаю рекомендуємо електровінчик. У нашому магазині ви можете купити чай Матча за кращою в Києві ціною.

HIT!
350 грн1.450 грн

Японський зелений чай Матча Преміум виготовлений з добірного листя з верхівок чайного куща. Відрізняється чистим зеленим кольором і ніжною тальковою консистенцією помелу. Смак м'який, фруктово трав'янистий, що розкривається в глибокий обволікуючий післясмак. Підходить для приготування чаю, матча-латте, кулінарії, випічки, соусів. Пригнічує апетит, покращує обмін речовин, ефективно розщеплює жири. Для збивання чаю рекомендуємо електровінчик.

Немає в наявності
525 грн

Чистий зелений чай Матча без додатків та підсолоджувачів для приготування Матча-Латте і різноманітних кулінарних виробів. Глибокий, насичений м'який смак з солодкими та пряними нотами. На відміну від інших сортів чаю матча, які втрачають яскравість кольору при температурній обробці, цей сорт максимально зберігає глибину і насиченість кольору, інтенсивність смаку і освіжаючі властивості після приготування. Для збивання чаю рекомендуємо електровінчик.

HIT!
150 грн

Електричний вінчик для ретельного розмішування і збивання порошкового чаю Матча, а також гарячого і холодного молока. Ідеальний інструмент для приготування чаю матча або Матча-Латте. Збиває в густу стійку піну будь-який вид молока: коров'яче, соєве, рослинне. Підходить навіть для збивання молока з низьким % жирності. Якісно розмішує пудровий чай Матча за 15-20 секунд. Замінює бамбуковий вінчик Тясен.

SALE -7%
490 грн 456 грн

Бамбуковий вінчик Часен (Тясен) з необробленого білого бамбука на 80 зубців. Це кількість зубців забезпечує при збиванні порошкового чаю матча м'який насичений напій зі стійкою густою піною. Аксесуар для автентичного заварювання зеленого чаю матча традиційним методом Усутя.

590 грн

Бамбуковий вінчик Часен (Тясен) з обпаленого чорного бамбука на 80 зубців. Ця кількість зубців забезпечує при збиванні порошкового чаю матча м'який насичений напій зі стійкою і об'ємною піною. Аксесуар для автентичного заварювання зеленого чаю матча традиційним методом Усутя.

ПРОДАНО!
Немає в наявності
690 грн

Бамбуковий вінчик Часен (Тясен) на довгій ручці з обпаленого чорного бамбука на 34 зубця. Ця кількість зубців забезпечує при збиванні порошкового чаю матча насичений міцний напій зі стійкою густою піною. Аксесуар для автентичного заварювання зеленого чаю матча традиційним методом Койтя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.