Рецепт МАТЧА ЛАТТЕ - приготування крок за кроком | TEAonline.com.ua
Простой пошаговый рецепт матча латте

Матча Латте

Як приготувати Матча Латте

Японський порошковий чай Матча має неймовірну користь для здоров’я – він працює в якості детоксу для всього організму, покращує мозкову активність, робить розум ясним, очищає організм від вільних радикалів і підсилює імунітет. Чай матча багатий на поліфеноли і катехіни, які позитивно впливають на профілактику і лікування різних захворювань, включаючи бактеріальні, грибкові та вірусні інфекції, рак і діабет другого типу.

Саме цими цілющими властивостями, а також відмінним смаком і пояснюється світова популярність напою Матча-Латте. Приготувати Матча Латте самостійно можна всього за 5 хвилин. Вам знадобиться зелений порошковий чай матча, вода, молоко і мед або підсолоджувачі за смаком, а також інструменти зі списку нижче.

Рецепт Матча Латте: ингредиенты

Купити чай Матча для приготування Матча-Латте

Інгредієнти для приготування Матча Латте на 1 персону:

  • Відфільтрована вода (t≈80°С) – 60-80 мл;
  • Порошковий чай матча: 2-3 г.;
  • Молоко (коров’яче, кокосове, соєве, мигдальне): 150 мл;
  • Мед, цукор або цукрозамінник в якості підсолоджувача.

Необхідні інструменти:

Рецепт приготування Матча-Латте крок за кроком:

1. Перед початком приготування замочіть бамбуковий вінчик часен в холодній воді на 30 хвилин або, якщо ви поспішаєте, в гарячій воді на 5 хвилин. Це дасть можливість струнам часена стати більш гнучкими, що полегшить збивання і вбереже вінчик від деформації.

2. Візьміть бамбукову ложку чашаку і зачерпніть порошок матча з ємності (банки, пакету тощо) висипте матча в чашу і постукайте по краю, щоб весь порошок зсипався в чашу, повторіть процедуру ще один раз. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні трохи часу, то додатково просипьте матча порошок через сито, це полегшить збивання і додасть майбутньому напою додаткову гладкість і щільність.
Новачкам матча чаювань ми рекомендуємо починати з 2 грамів чаю матча на порцію. Якщо ви хочете більш міцний чай, то можете збільшити кількість, але не більше 5 грам на порцію. Якщо у вас немає ложки чашаку то орієнтуйтеся на чайні ложки, 2 ложки чашаку (близько двох грамів матча) це чайна ложка без гірки.

Рецепт Матча Латте: насыпаем 2 ложки чая матча
3. Смак готового напою багато в чому залежить від якості води. Для приготування будь-якого чаю, і матча в тому числі, краще використовувати якісну м’яку воду без газу. Це може бути бутильована вода, або вода з під фільтра. Детальніше про вибір води для чаю тут. Закип’ятіть воду в чайнику, відкрийте кришку і почекайте 2 хвилини, за цей час вода охолоне до потрібної температури у 75-80°С. Залийте порошок матча 60-80 мл води. Для початку краще користуватися мірним стаканом, а пізніше, коли ви запам’ятаєте візуально, як виглядає обсяг, це можна робити на око.

Рецепт Матча Латте: наливаем 80 мл горячей воды
4. Дістаньте вінчик часен з води, струсіть зайву рідину і починайте збивати суміш води і порошку матча. Рухи вінчиком робіть активно, в напрямку вгору-вниз або W-подібно близько 30 секунд. Якщо у вас немає бамбукового віночка, то скористайтеся електровінчіком. Якщо ж немає і його, то приготувати правильно матча чай або латте буде важко. На цьому етапі ви можете додати мед, сироп або будь-які підсолоджувачі на ваш смак, але ми, звичайно, не рекомендуємо. Краще балансувати смак матча латте використовуючи різні види молока – коров’яче, горіхове, вівсяне, соєве, так ви отримаєте абсолютно різні смаки готового напою.
Якщо ви готуєте традиційний матча чай, то на цьому етапі ви зупиняєтесь – чай ​​готовий.

Рецепт Матча Латте: взбиваем смесь венчиком часен
5. Відміряйте 150 мл молока. У нашому рецепті ми використовуємо кокосове молоко. Його не бажано кип’ятити, тому ми підігріваємо його до температури близько 80°С, використовуючи харчовий термометр. Для збивання молока використовуйте електровінчік. Незважаючи на те що він працює всього від двох пальчикових батарейок, його потужності цілком вистачає для збивання в густу стійку піну будь-якого типу молока, навіть з низьким вмістом жиру. А чим менше % жирності в молоці тим складніше його збити в піну.

Рецепт Матча Латте: взбиваем молоко электровенчиком
6. Акуратно введіть в суміш матча підготовлене збите молоко.

Рецепт Матча Латте: вливаем молоко в матча
Насолоджуйтесь корисним і смачним Матча-Латте гарячим або холодним, додавши 3-4 кубика льоду. Пам’ятайте, щоб отримати максимальну користь для здоров’я необхідно пити чай матча або матча-латте відразу після приготування. Приємного матча чаювання!

Простой пошаговый рецепт матча латте
Калорійність Матча Латте:

  • з коров’ячим молоком 3,2% жирності – 35 ккал / 100 мл;
  • з коров’ячим молоком 2,5% жирності – 25 ккал / 100 мл.

Дивитись всі показники калорійності.

Рекомендуємо інші популярні рецепти Матча Латте:

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999