Что такое Пуэр

Що таке Пуер

Пуер – це сильноферментований сорт китайського чорного чаю, при виробництві якого листя окислюється під впливом мікроорганізмів Aspergillus acidus. Специфіка технології виробництва подібна до процесу виготовлення вина або сиру, адже в ній використовується схожа процедура бродіння. Завдяки впливу на ліcт мікроорганізмів смакові якості чаю і його хімічний склад суттєво змінюються. Саме тому смак і аромат пуеру так несхожий на звичний нам чай. Правильно виготовлений пуер може мати аромат сухого дерева, землі, горіхів, сухофруктів.

Виготовлення чаю Пуер

Для виробництва чаю Пуер відбирають повністю розкриті м’ясисті листочки з середини куща. Після збору чайну сировину перебирають і відправляють на зав’ялювання. Далі чай скручують, щоб виділити з листя максимальну кількість чайного соку, відправляють на сушку і пресування. Так виходить чай сирець Мао-ча. Іноді чай на цій стадії вже може надходити в продаж, але це ще не пуер.

Пуером цей чай стане після процесу дозрівання, який триває від декількох місяців до декількох десятків років. Мао-ча, що пройшов дозрівання, стає Шен пуером. Таким природним способом його виготовляли протягом століть. Однак, технологічний прогрес добрався і до таких сфер діяльності, як чайне виробництво. Для того щоб задовольнити постійно зростаючий попит на сильноферметований чай китайська компанія Kunming Tea Factory на початку 1970-х рр. винайшла метод прискореної ферментації: вологе скиртування wòduī.

Цю методику підхопила чайна фабрика Менхай, яка стала засновником нового виду чаю shúchá. Так з’явився Шу пуер, який спочатку передбачався як дешева альтернатива дорогому і якісному Шену. Однак, з подальшим розвитком технологій виробництво чорного чаю стало поліпшуватися і зараз він за якістю цілком може конкурувати з класичним зеленим пуером.

Сорти пуеру

Пуер виготовляється в два етапи і результатом кожного є свій сорт:

  1. Шен: shēng – зелений, необроблений, сирий;
  2. Шу: shú – чорний, оброблений, зрілий.

Навіщо Пуер пресують в млинці

Обидва сорти чаю реалізуються по всьому світу, як в розсипному, так і пресованому вигляді. Пресована форма раніше надавалась пуеру для зручності зберігання і транспортування. У пресованих млинцях чай міг продовжувати процес дозрівання (ферментації) під час тривалого транспортування від виробників до покупців. Після появи транспорту та прискорення процесу доставки технологічно чай не потребує пресування. Однак його продовжують дотримуватися, тому що воно є візитною карткою цього сорту чаю.

Вгору^

165 грн

Термо стакан з подвійними стінками на 250 мл. Підходить для заварювання чаю Матча, Матча Латте, Ice Matcha Latte і інших напоїв. Зберігає температуру напою гарячою або холодною до 4-х годин.

180 грн

Термо стакан з подвійними стінками на 400 мл. Підходить для заварювання чаю Матча, Матча Латте, Ice Matcha Latte і інших напоїв. Зберігає температуру напою гарячою або холодною до 4-х годин.

HIT!
85 грн370 грн

Подрібнений цейлонський чорний чай. Класична міцність напою відмінно поєднується з пряно-медовими нотами аромату і легкою гіркуватістю післясмаку. Бадьорить, тонізує, додає сил.

79 грн

Містить 5 видів найпопулярніших елітних китайських чаїв по 5 грамів кожен. Всі сорти підписані і розфасовані по окремим порційним пакетам. Один зразок розрахований на чайник об'ємом 250 мл.

590 грн1090 грн

Зелений чай Матча Церемоніал (Японія, Удзі, Кіото). Сорт 5А, яскравий зелений колір, найтонший помел. Збивається в густу стійку піну. Смак повний і глибокий, з м'яким фруктовим присмаком.

360 грн690 грн

Екстракт ягід асаї, перетертих в пудру. Свою назву "матча" отримав завдяки порошковому стану. Яскравий фіолетовий колір, смак малини з шоколадними нотами. Не заварюється як чай або латте. Але ідеально підходить для приготування смузі і боулів, додавання в каші, морозиво, десерти.

HIT!
350 грн1625 грн

Хітовий блакитний чай Матча (Таїланд). Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, синього матча-латте, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.

350 грн590 грн

Зелений чай Матча Преміум Еліт вищого сорту ААА (Японія). Кращі листя, сповнені вітамінами і катехінами. Бережний помел на низьких обертах. Глибокий, м'який смак з ароматом свіжих трав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.