Зв’язаний чай – це чай у вигляді щільного бутона, виготовлений з молодих листочків білого, зеленого, червоного або жовтого чаю з додаванням суцвіть та пелюстків різноманітних рослин. Головною «фішкою» є додавання квітів – вони наповнюють чай особливими ароматними нотами, а також змінюють продукт візуально!
Виробники зв’язують листя в бутончики, майстерно поєднуючи різноманітні сорти чаю з суцвіттями рослин. Мета – отримати бажаний приголомшливий смак, а також продемонструвати ефектну виставу під час заварювання! Весь зв’язаний чай виготовляють вручну. Навіть легендарні умільці з Китаю не змогли автоматизувати виготовлення цього продукту. Це виключно ручна робота! Візуально зв’язаний чай нагадує собою висушений бутон із «сюрпризом» всередині.
Як заварювати зв’язаний чай
- Покладіть один бутон в прозорий чайник або високий стакан. Прозорість – обов’язкова умова, адже ви повинні спостерігати за процесом заварювання!
- Повільно налийте в ємність гарячу воду (85-90°С) – намагайтеся, щоб струмінь води не потрапляв безпосередньо на бутон. Уважно спостерігайте за тим, що відбувається всередині склянки – зараз на ваших очах станеться диво.
- Пройде близько 1 хвилини перш, ніж бутон почне в буквальному сенсі слова розпускатися – передбачити його кінцеву форму неможливо! Крізь чайне листя покажуться строкаті квіти, бутон з кожною секундою буде набухати і розправлятися.
- Коли квітка повністю розкриється, напій можна пити. Якщо чай здається вам недостатньо концентрованим, залиште його настоюватися.
- Один і той же бутон можна заварити ще 3-4 рази.
Ні до однієї категорії чаїв цей продукт не відноситься, оскільки виробляється з різноманітної сировини. Верхні листочки червоних, зелених, жовтих або білих чаїв об’єднують з суцвіттями хризантеми, жасмину або троянди – кожен майстер використовує власний «набір» інгредієнтів. Кількість комбінацій просто не піддається підрахункам!
Зв’язаний чай – наймістичніший і чарівний з усіх відомих китайських чаїв. Це таємниця і сюрприз. Процес його приготування – це, перш за все, споглядання. Відкривати для себе нові і нові бутони можна нескінченно – це видовище ніколи не набридне. Більш того, ви ніколи не будете знати, якою буде наступна квітка, що розпустилася у вашій чашці.
Купити чай на будь-який смак
Шу Пуер Сінь Ї 2019 р. Гунтін. Лімітована серія до 70-ти річчя КНР
Лімітований Шу Пуер Сінь Ї. Гунтін, випущений до 70-ти річчя КНР, 2019 року виготовлення. Смак м’який, присутні земляні і деревні ноти. Дуже збалансований і п’янкий пуер, який подарує вам приємний і глибокий чайний стан. Витримує 5-7 проток. Спресований у 357-грамовий млинець.
Гречаний чай Ку Цяо темний
Гречаний чай із зерен молодої “молочної” гречки. М’який і солодкий смак з ароматом шоколадного печива зі спеціями. Відновлює сили і зміцнює імунітет. Для будь-якого часу доби.
Улун Дун Дін з морозного піку
Тайванський чай весняного збору улун Дун Дін з морозного піку, злегка прогрітий на деревному вугіллі. Топлений, пропечений, сильний з медово-фруктовим ароматом. Універсальний сорт для чаювання у будь який час доби.
Зелений равлик Чжень Ло
Зелений чай з провінції Фуцзянь, Китай. Має оригінальну форму охайних равликів-спіралей. Аромат – весняний, з квітами та пилком. Смак — глибокий, з приємною терпкістю. Містить велику кількість антиоксидантів.
Золотий Равлик
Чайна брунька в поєднанні з двома молодими листочками. Пряний аромат з нотами кураги і меду. М’яко-терпкий смак з невеликою кислинкою післясмаку. Для будь-якого час доби.
Шу пуер №2007
Розсипний шу пуер №2007 з сильним і глибоким смаком обсмажених горіхів і в’яленого чорносливу. Відмінно допомагає схудненню, прискорює процеси перетравлення їжі і розщеплює жири.
Да Цзинь Я “Золоті бруньки”
Да Цзинь Я – це елітний китайський червоний чай помірної ферментації та дбайливої просушки. Щільний медово-квітковий смак з фруктовими переливами. Має потужний зігріваючий ефект, прояснює зір і розум, відмінно тонізує.
Да Хун Пао Імператор
Елітний уїшаньскій улун. Густий, повний і пряний аромат обсмажених злаків. Терпкий смак і невелика шоколадна гірчинка післясмаку. Має розслаблюючий ефект Ча Ци (чайне сп’яніння).
Жасминова перлина
Елітний зелений китайський чай із верхніх листочків з брунькою. При обробці чайне листя скручують вздовж волокон, формуючи акуратну перлинку. Заспокоює розум, тонізує і освіжає.
Квіти чайної троянди
Квіти чайної троянди з м’яким квітковим смаком і солодким ароматом. Зміцнюють імунітет, очищають, допомагають при набряках. Можна пити в чистому вигляді або використовувати як добавку до чаю.