Енергія Ча Ци – це і є життєва сила чаю, яку дарує неспішне і уважне чаювання. Це стан знаходження в моменті “тут і зараз” і називається він Cha Qi. Рівновага. Концентрація. Впевненість. Розуміння.
Ча Ци можна було б перекласти як «енергія чаю». Але, взагалі, точний переклад і пояснення неможливі. Cha Qi виникає під час чаювання. Все стає добре, спокійно і зрозуміло. Як відчути ефект Ча Ци і від чого це залежить читайте далі.
Від чого залежить енергія Ча Ци?
У Китаї гори споконвіку вважаються “місцем сили”, саме тому високогірні чаї дуже цінні і накопичують в собі неймовірну енергію. Недарма в цій країні як раз цей напій використовується від ста хвороб. Звичайно, у важких випадках він не допоможе, але в якості профілактики підійде ідеально.
Багато що залежить від “людського фактора”: від майстрів, які доглядають за чайними деревами, збирають і сушать листя. При використанні неорганічних добрив енергія Ча Ци гине, тому чай, який вирощується в екологічно чистих місцевостях так цінується в Китаї і за його межами.
Найбільше енергії Ча Ци сконцентровано в таких сортах чаю, як улун і пуер, особливо цінні старі шени. Вони справжній акумулятор чайної енергії, при цьому їх Ци постійно змінюється.
Як сприйняти енергію Ча Ци?
Далеко не кожна людина може зануритись у це неймовірне відчуття. Якщо ви уважні до тонких матерій, то вам це під силу. Нас просять описати цю енергію, але це важко. А все тому, що для кожної людини вона може бути різною. Хтось відчуває повну розслабленість, хтось – душевний спокій і тепло, а для кого-то чаювання асоціюється зі стоянням на вершині гори. Все індивідуально.
Для того щоб у вас вийшло відчути справжню чайну енергію потрібно всього лише прислухатися до свого організму. Під час чаювання не поспішайте, і не пийте чай на ходу. Сядьте, розслабтеся і відчуйте його смак і аромат. Спробуйте і у вас обов’язково вийде зануритися в стан релаксу і зосередженості. Стан Ча Ци.
Енергія Ча Ци доступна кожній людині! Головне пити якісний чай і навчитися її відчувати.