Смажені банани в клярі
Пропонуємо вам швидкий і неймовірно легкий рецепт смажених бананів. З ним ви зможете в два рахунки приготувати унікальні ласощі для своїх гостей. І повірте, вони будуть дуже здивовані таким незвичайним десертом. А легка і щільна структура бананів приємно доповнить свіжий смак чаю.
Інгредієнти:
- 3 середніх банана;
- 1 склянка борошна (можна експериментувати з різними видами і пропорціями, наприклад, по півсклянки пшеничного і кукурудзяного);
- ½ склянки холодної води;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- трохи вершкового масла для смаження.
- Підготуємо кляр. Для нього змішаємо в мисці борошно і воду, консистенція повинна нагадувати тісто для оладок.
- Знімемо з бананів шкірку і поріжемо так, як захочеться. Можна на кружечки, навскоси або поздовж. Після збризнемо їх лимонним соком – він не тільки додасть бананам оригінальний свіжий смак, але і не дасть потемніти.
- Кожен шматочок банана ретельно занурюємо в кляр з обох боків і смажимо на вершковому маслі до утворення скоринки. Перед подачею необхідно прибрати зайвий жир, тому після смаження рекомендуємо складати готові банани на тарілку з паперовим рушником для промочування, а після – безпосередньо на блюдо для подачі.
- Для більшого смаку можна додати до смажених бананів кульку ванільного морозива, цукрову пудру, какао або тертий шоколад.
Кращий вибір