Способы заваривания чая

Способи заварювання чаю

Способи заварювання чаю: по китайськи та європейськи

Нас часто запитують про те який спосіб заварювання чаю вважається правильним. І зазвичай ми уточнюємо, як саме покупець заварює чай зараз. Відповіді отримуємо найрізноманітніші, але як правило, їх можна розділити на 2 типи: “у мене керамічний чайник і на літр води я кладу в нього пару ложок заварки і заварюю десь хвилин п’ять” і до способу заварювання наближеного до проток: заварив-розлив-випив-заварив і т.д. Це два протилежні полюси в стилях заварювання чаю, а саме європейський і китайський способи.

Спосіб заварювання чаю по китайськи “протоками”

Заварювання чаю китайським способом не терпить поспіху і перетворює банальну чашку чаю на традицію, своєрідний ритуал. Представляємо вам найлегший спосіб заварювання чаю протоками, який підійде для будь-якого сорту китайського чаю:

  1. беремо невеликий чайник “гайвань” (100-120 мл) і піалки з яких ми будемо пити чай;
  2. попередньо споліскуємо чайний посуд окропом;
  3. закладаємо в гайвань суху заварку вагою близько 7 грамів на чайник;
  4. заливаємо чай гарячою водою (85-90°С), чекаємо близько 20 секунд і повністю зливаємо воду;
  5. заливаємо чай водою, що має температуру, рекомендовану для кожного конкретного сорту, чекаємо близько 40-60 секунд, повністю розливаємо чай по піалах і насолоджуємося чаюванням;
  6. знову заливаємо чай водою, збільшуємо кожне заварювання на 20-30 секунд, розливаємо по чашкам і повторюємо послідовність доки чай не стане безбарвним;
  7. стежте за тим, щоб в гайвані із заваркою між протоками не залишалася вода, адже чай не повинен дозаварюватися.

Не забудьте насолодитися постійно змінюваним ароматом чайного листя на всіх етапах приготування чаю, від закладки сухої заварки, до останньої протоки. В процесі заварювання чайний лист розкривається не тільки зовні, але і розкриває свій справжній колір, смак і аромат.

Заварювання чаю по європейськи

До європейського способу заварювання ми звикли з дитинства:

  1. беремо великий чайник (500-600 мл);
  2. кладемо трохи заварки (відносно обсягу чайника) – 2-3 ч.л.;
  3. чекаємо 3-5 хвилин;
  4. розливаємо по чашках;
  5. розбавляємо гарячою водою;
  6. додаємо цукор / мед / молоко.

Таким чином чай заварюють один раз, можна заварити і більше, але це вже вважається неміцним, “поганим” чаєм.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Укажите, пожалуйста, номер телефона.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999