Чудовий рецепт французьких мигдальних тістечок макарун з японським пудровим чаєм Матча.
Інгредієнти для приготування Матча макарун (вихід: 16 штук):
- 15 г чаю Матча;
- 90 г цукрової пудри;
- 90 г меленого мигдалю;
- 90 г цукру;
- 3 яйця;
- вершки і шоколадна паста за смаком.
Спосіб приготування:
- За добу до приготування остудіть яєчний білок в холодильнику.
- Поступово введіть в яєчний білок цукрову пудру і збийте до появи стійкої піни. Постарайтеся не перебити білок, інакше корочка готових макарунів буде твердою.
- Перемішуючи лопаткою введіть в суміш просіяну мигдальну пудру і порошковий чай Матча. Рівномірно перемішайте до отримання тягучої суміші та викладіть її в кондитерський мішок.
- Відсадіть на деко кружечки 2,5 см в діаметрі, використовуючи плоску насадку. Залиште підсихати на 30 хвилин для утворення скоринки на поверхні.
- Розігрійте духовку до 200°С, потім переведіть на 150°С і поставте деко з макарунами у духовку на 3 хвилини.
- Знизьте температуру до 130°С і випікайте ще 8 хвилин.
- Остудіть і додайте між половинками тістечок прошарок за смаком.
- Смачного!
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча