Чудовий рецепт французьких мигдальних тістечок макарун з японським пудровим чаєм Матча.
Інгредієнти для приготування Матча макарун (вихід: 16 штук):
- 15 г чаю Матча;
- 90 г цукрової пудри;
- 90 г меленого мигдалю;
- 90 г цукру;
- 3 яйця;
- вершки і шоколадна паста за смаком.
Спосіб приготування:
- За добу до приготування остудіть яєчний білок в холодильнику.
- Поступово введіть в яєчний білок цукрову пудру і збийте до появи стійкої піни. Постарайтеся не перебити білок, інакше корочка готових макарунів буде твердою.
- Перемішуючи лопаткою введіть в суміш просіяну мигдальну пудру і порошковий чай Матча. Рівномірно перемішайте до отримання тягучої суміші та викладіть її в кондитерський мішок.
- Відсадіть на деко кружечки 2,5 см в діаметрі, використовуючи плоску насадку. Залиште підсихати на 30 хвилин для утворення скоринки на поверхні.
- Розігрійте духовку до 200°С, потім переведіть на 150°С і поставте деко з макарунами у духовку на 3 хвилини.
- Знизьте температуру до 130°С і випікайте ще 8 хвилин.
- Остудіть і додайте між половинками тістечок прошарок за смаком.
- Смачного!
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча
Купити матча для приготування тістечок Матча макарун
Зелена матча Масумі Еліт
Зелений чай матча Масумі Еліт вищого сорту 4А (Японія). Краще листя, наповнене вітамінами і катехінами. Делікатний помел на низьких обертах. Глибокий, м’який смак з ароматом свіжих трав. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Набір “Всі зелені сорти матча”
Набір складається з чотирьох сортів зеленого чаю матча: 3 японських і 1 китайського по 20 г кожен. Разом містить 80 г пудрового чаю, яких вистачить для приготування 40 порцій чаю або матча лате.
Рожева матча пітахайя
Ексклюзивний рожевий чай матча пітахайя. Насичений рожевий колір, смак груші, ківі і полуниці. Підходить для заварювання рожевого матча-лате, приготування смузі і боулів, додавання у каші, морозиво, десерти.
Набір “Кольорові сорти матча”
Набір складається з шести сортів кольорового чаю матча по 20 г кожен. Разом, 120 г пудрового чаю для повноцінної дегустації. Кожний сорт можна заварювати як матча лате, додавати до смузі, каш, морозива тощо.
Червона матча журавлина
Пудровий напій з сублімованої та подрібненої журавлини. Має яскравий життєдайний колір. Приємно кисла на смак, пахне лісовими ягодами. Оптимальна для приготування матча-лате. Особливо корисна для нирок.
Жовта матча манго
Екстракт плодів манго Амчур, перетертих в пудру. Назву “матча” отримав завдяки порошковому стану. Яскравий жовтий колір, фруктовий смак з нотами кислинки. Для заварювання матча лате, додавання у смузі, боули, приготування чатні та каррі.
Матча Ходзіча
Чай матча Ходзіча – пудра обсмаженого зеленого японського чаю. Має солодкі, карамельно-димні відтінки смаку з нотами кави, горіхів та какао. Має знижений рівень кофеїну і таніну, чудовий сорт матча для другої половини дня. Для матча лате, коктейлів, десертів, морозива, випічки, виготовлення шоколаду тощо.
Блакитна матча анчан
Хітовий блакитний чай матча із квітів Анчан. Яскраво блакитний колір настою, солодкий смак квітів і прянощів. Підходить для заварювання чаю, синього матча-лате, приготування смузі, випічки, морозива, десертів.
Повний набір всіх сортів матча
Набір складається з десяти сортів чаю матча: 4 зелених і 6 кольорових по 20 г кожен. Разом, 200 г пудрового чаю для повноцінної дегустації. Кожний зелений сорт готується як чай та матча лате, кожний кольоровий сорт можна заварювати як матча лате, додавати до смузі, каш, морозива тощо.
Зелена матча Дейлі Токусен
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Вищий сорт АААА для щоденного вживання. Салатовий колір, найтонший помел, м’який і глибокий смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Рожева матча троянда
Запашна рожева матча зі змелених на пудру пелюсток чайної троянди. Має впізнаваний аромат троянди та солодкий квітковий смак. Підходить для заварювання рожевого матча лате, приготування смузі та боулів, додавання в каші, морозиво, десерти. Безпечний натуральний барвник.
Зелена матча Церемоніал Удзі
Зелений чай матча Церемоніал (Японія, Удзі, Кіото). Сорт 5А, яскравий зелений колір, найтонший помел. Збивається в густу стійку піну. Смак повний і глибокий, з м’яким фруктовим присмаком. Енергія і бадьорість до 8 годин.