Рецепт Тоффи пудинг

Тофі-пудинг

Тоффі-пудинг: рецепт приготування

Інгредієнти для пудингу:

  • 300 г фініків;
  • 3 яйця;
  • 1 стакан свежезаваренного чорного чаю;
  • 1 склянка борошна;
  • 100 г масла;
  • 100 г цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • пів чайної ложки соди.

Інгредієнти для соусу:

  • 100 г масла;
  • 50 мл води;
  • 200 г цукру;
  • 150 мл вершків.

Приготування пудингу:

  1. Обшпарити окропом фініки, дрібно нарізати.
  2. Заварити міцний чорний чай, найкраще підійде цейлонський чорний чай Петтіагала або Дімбула.
  3. Прибрати з чаю заварку і варити в ній фініки приблизно 5 хвилин.
  4. Приготувати тісто з яєць, цукру, борошна та олії.
  5. Розбити за допомогою міксера грудки борошна, суміш повинна бути однорідною. Додати фініки, рівномірно розподілити по тесту.
  6. Застелити форму пергаментним папером, трохи присипати борошном – так пудинг не пригорить при готуванні. Випікати в духовці при температурі 180° протягом 25-30 хвилин.

Приготування соусу:

  1. Змішайте в сотейнику масло і воду і готуйте на середньому вогні. Помішуючи дерев’яною лопаткою, повністю розтопіть масло.
  2. Додайте цукор до його повного розчинення. Зробіть вогонь трохи більше. Залиште суміш на 5 хвилин, поки вона не почне темніти з боків. Помішуйте суміш без зупинки, поки не почне йти легкий димок.
  3. Зніміть сотейник з вогню і почніть вливати тонкою цівкою вершки, постійно помішуючи. Соус повинен вийти однорідним.
  4. Після того, як  пудинг спікся, проколіть зверху нього кілька дірочок виделкою і відразу ж залийте соусом, так він зможе просочити пудинг і зробить його більш соковитим і смачним.
  5. Подавайте гарячим з кулькою ванільного морозива.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999