Тоффі-пудинг: рецепт приготування
Інгредієнти для пудингу:
- 300 г фініків;
- 3 яйця;
- 1 стакан свіжезавареного чорного чаю;
- 1 склянка борошна;
- 100 г масла;
- 100 г цукру;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- пів чайної ложки соди.
Інгредієнти для соусу:
- 100 г масла;
- 50 мл води;
- 200 г цукру;
- 150 мл вершків.
Приготування пудингу:
- Обшпарити окропом фініки, дрібно нарізати.
- Заварити міцний чорний чай, найкраще підійде цейлонський чорний чай Петтіагала або Дімбула.
- Прибрати з чаю заварку і варити в ній фініки приблизно 5 хвилин.
- Приготувати тісто з яєць, цукру, борошна та олії.
- Розбити за допомогою міксера грудки борошна, суміш повинна бути однорідною. Додати фініки, рівномірно розподілити по тісту.
- Застелити форму пергаментним папером, трохи присипати борошном – так пудинг не пригорить при готуванні. Випікати в духовці при температурі 180° протягом 25-30 хвилин.
Приготування соусу:
- Змішайте в сотейнику масло і воду і готуйте на середньому вогні. Помішуючи дерев’яною лопаткою, повністю розтопіть масло.
- Додайте цукор до його повного розчинення. Зробіть вогонь трохи більше. Залиште суміш на 5 хвилин, поки вона не почне темніти з боків. Помішуйте суміш без зупинки, поки не почне йти легкий димок.
- Зніміть сотейник з вогню і почніть вливати тонкою цівкою вершки, постійно помішуючи. Соус повинен вийти однорідним.
- Після того, як пудинг спікся, проколіть зверху нього кілька дірочок виделкою і відразу ж залийте соусом, так він зможе просочити пудинг і зробить його більш соковитим і смачним.
- Подавайте гарячим з кулькою ванільного морозива.