ТОП 5 чаев для зимнего чаепития

ТОП 5 чаїв для зимового чаювання

Зима – час тотального браку відчуттів та вражень, тому так хочеться, щоб зимовий чай, рецепт якого буде використовуватися для приготування напою, заповнив цю прогалину. З подібним завданням найкраще впорається настій із сильним, об’ємним смаком та ароматом. Такий зрозумілий, щільний, банально смачний чай, здатний подарувати масу смакових відчуттів та зігріти. Тому білі сорти краще приберегти до літа, а от всі інші різновиди можна вільно використовувати для приготування зігріваючого зимового напою. Пропонуємо вам декілька рецептів на зиму, які ви зможете приготувати на основі чаю, представленого в нашому магазині, і звичних продуктів, що їх легко знайти в найближчому магазині. Ці рецепти прикрасять будь-яке зимове чаювання й допоможуть вийти за рамки звичного сприйняття напою, відкриють його нові грані.

1. «Гострий чилі»

Для його приготування вам знадобиться чорний чай. Оптимально – Дарджилінг FTGFOP. Тому що цей індійський чай, напоєний палким сонцем, просто створений для того, щоб зігрівати й поліпшувати настрій. Фруктово-пряний, помірно терпкий, він сам по собі творить чудеса з настроєм й світовідчуттям: тонізує, відновлює сили. А в поєднанні зі спеціями й травами перетворюється на вітамінну бомбу, справжню гастрономічну пригоду, дивовижну й вражаюче смачну.

Компоненти:

  • чорний чай – 2 чайні ложки;
  • подрібнене яблуко – 60 г;
  • кориця – 2 палички;
  • червоний гострий перець – 1 стручок;
  • лимон – 3 часточки;
  • гвоздика – 3 суцвіття;
  • мед або тростинний цукор – 3 чайні ложки;
  • гаряча вода – 400 мл.

Приготування: всі компоненти скласти в об’ємний заварник, залити гарячою водою й витримати протягом 3-5 хвилин. Розлити по чашках й пити гарячим. Можна доповнити солодощами, сухофруктами чи горіхами.

2. Матча

Якщо ви ще не спробували японський матча – саме час це зробити. Це порошковий чай, виготовлений з чайного листа, перемеленого до стану пудри або тальку. Тому він в 10 разів ефективніший від будь-якого іншого чаю – зеленого, чорного, білого. Його ефективність пояснюється тим, що при заварюванні ви вживаєте всередину чайний лист цілком, а не викидаєте його, залишаючи тільки чайний настій. Готувати матча можна на воді або на молоці (тваринному чи рослинному), ефективність від цього не змінюється. Тому можете сміливо експериментувати, шукати свій ідеальний рецепт. Кілька смачних рецептів є в нашому блозі – молочний матча латте, дієтичний матча або матча на горіховому молоці.

3. Чай з ромашкою та м’ятою

Універсальний рецепт зимового напою – зігріває, заспокоює нервову систему, допомагає внести ясність в думки й підходить будь-якій людині. Для цієї мети підходить будь-який сорт з каталогу магазину, але підозрюємо, що кращий результат вийде на основі чаю Лунцзин Преміум – його сильний смак та солодкий післясмак не загубиться на тлі інших інгредієнтів напою.

Компоненти:

  • зелений чай – 1 ложка;
  • засушені квіти ромашки – 1 ложка;
  • м’ята (свіжа або суха) – 1 ложка;
  • гаряча вода – 1,5 склянки.

Приготування: всі інгредієнти залити гарячою водою в будь-якій зручній ємності з кришкою. Настояти 10 хвилин, процідити. Смак напою тільки виграє, якщо додати до нього мед.

4. «Новорічний настрій»

Ще один рецепт напою з чорним чаєм в основі – універсальний, зігріваючий, вітамінний. Використовувати можна будь-який чорний або змішаний чай з нашого каталогу – Ассам, Дарджилінг або Петтіагала.

Компоненти:

  • чорний чай – 1 чайна ложка;
  • каркаде – 2 ложки;
  • кориця – 1 паличка;
  • аніс – 1 зірочка;
  • гаряча вода – 200 мл;
  • будь-які фрукти за смаком.

Приготування: чорний чай й каркаде змішати в окремій ємності, витримати 3-4 хвилини. Перелити в чашку, додавши корицю, аніс і фрукти.

5. Пуер

Пити пуер взимку варто з кількох причин. По-перше, він не потребує будь-яких додатків, має характерний смак. Досить просто заварити його у заварнику, колбі або гайвані, почекати пару хвилин й відразу пити – актуально, якщо ви змерзли та хочете повернути тілу тепло якомога швидше. По-друге, це один з небагатьох китайських сортів, які заливають дуже гарячою водою. А під час промивок настій охолоджується до комфортної температури, при якій його зручно пити, не втрачаючи зігріваючого ефекту.
Кожен зимовий чай, рецепт якого наведений вище, може стати вашим традиційним напоєм, візитною карткою зимових чаювань у великій компанії. Справа залишилася за малим – спробувати приготувати все рецепти і визначити фаворита!

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Укажите, пожалуйста, номер телефона.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999