Як приготувати чай Матча Усутя і Койтя на основі води
Інгредієнти на 1 порцію:
- 2-4 г порошкового чаю Матча;
- відфільтрована вода.
Рекомендуємо готувати цей рецепт на основі спеціального чаю Матча церемоніальної якості.
- Кладемо порошок Матча в широку піалу або Чаван і наливаємо трохи гарячої води (80°С), щоб прикрити дно.
- Вінчиком Часен “струшуємо” чай, щоб він перемішався з водою.
- Починаємо збивати порошок за допомогою вінчика активними зигзагоподібними рухами. Потім додаємо ще трохи гарячої води і продовжуємо збивати. Друге збивання більш інтенсивне, щоб в результаті вийшла стійка густа піна.
- Додаємо залишок води, перемішуємо в останнє і насолоджуємося чаюванням.
Традиційний чай матча можна заварювати двома способами: міцний (койтя) і слабкий (усутя)
Метод заварювання | Як часто пити | Кількість Матча | Об’єм води | Дегустаційні характеристики |
Койтя | 1-2 рази на тиждень | 4 грама (4 ложки чашаку) | 50-80 мл | Койтя повинен вийти густим і тягучим із солодко-терпким смаком |
Усутя | Кожний день | 2 грама (2 ложки чашаку) | 80-100 мл | Усутя повинен вийти негустим і терпкуватим з легким трав’янистим присмаком |
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча