Традиційний рецепт чаю Матча | TEAonline.com.ua
Рецепт чая Матча

Традиційний рецепт чаю Матча

Як приготувати чай Матча за традиційним рецептом на основі води

Інгредієнти на 1 порцію:

  • ½ – 1 ч. л. порошкового чаю Матча;
  • відфільтрована вода.

Рекомендуємо готувати цей рецепт на основі спеціального чаю Матча преміальної якості.

  1. Кладемо ½ – 1 чайної ложки порошку матча в широку піалу або Чаван і наливаємо трохи гарячої води (80°С), щоб прикрити дно. Вінчиком Часен “струшуємо” чай, щоб він перемішався з водою.
  2. Починаємо збивати порошок з водою активними зигзагоподібними рухами. Потім додаємо ще трохи гарячої води і продовжуємо збивати. Друге збивання більш інтенсивне, щоб в результаті вийшла стійка густа піна.
  3. Додаємо більше води за смаком (120-240 мл), перемішуємо і насолоджуємося чаюванням.

Традиційний чай матча можна заварювати двома способами: міцний (койтя) і слабкий (усутя).

Вид заварювання Піала 200мл Дегустаційні характеристики
Койтя (міцний) 15 грам Койтя повинен вийти густим і тягучим із солодко-терпким смаком.
Усутя (слабкий) 5 грам Усутя повинен вийти негустим і терпкуватим з легким трав’янистим присмаком.

Подивіться інші рецепти з чаєм Матча.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999