Чорний чай пуер, без особливого перебільшення, вважається одним з найбільш незвичайних і відомих китайських чаїв в світі. Його не даремно називають “чайним коньяком”, адже з кожним роком витримки властивості пуеру поліпшуються. Він стає цінніше, корисніше, смачніше і ароматніше. При правильному зберіганні, звісно. Чай пуер вирощується на східних схилах гір Тибетського плато в китайській провінції Юннань. Пуерні дерева характеризуються м’ясистими, великими, соковитими листочками. А завдяки особливій технології обробки чайного листа пуер, в пресованому стані продовжує свій процес ферментації, тому його називають “живим” чаєм. У нашому асортименті ви знайдете чай пуер на будь-який смак і гаманець.
22 цілющі властивості чаю пуер
Регулярне розпивання чаю пуер допомагає утримувати розум і тіло в чистоті. У Китаї, в стародавніх трактатах про чай, виділяють 22 цілющі властивості чаю пуер:
- qu fei – сприяє схудненню, звільняє від жиру (виводить токсини, прискорює метаболізм);
- xiao shi – сприяє травленню (зменшує кількість цукру в крові);
- liao ji – вгамовує голод (приводить в норму обмін речовин);
- shao mian – зменшує сонливість (бадьорить краще за каву);
- ming mu – робить погляд ясним, а погляд пильним;
- xiao shu – охолоджує в спеку, рятує від жару;
- xing jiu – протверезний (допомагає при похміллі);
- jie du – нейтралізує дію отрути;
- yan nian yi shou – сприяє довголіттю, подовжує роки;
- zhi xin tong – зцілює хвороби серця;
- an shen – допомагає зосередитися, заспокоює дух (нерви);
- qing tou – проясняє свідомість, робить розум ясним;
- xia qi – сповільнює ци, заспокоює подих;
- yi qi li – підсилює силу ци;
- jian re – знімає жар, охолоджує;
- jian chi – зміцнює зуби;
- li shui – підтримує водний баланс в організмі;
- qu tan – видаляє мокротиння;
- tong bian – сприяє дефекації;
- qu feng jie biao – прибирає вітер, очищає шкіру;
- zhi li – лікує дизентерію;
- li li shui – допомагає при рідких випорожненнях.