✅ без цукру;
✅ без борошна;
✅ без молочних продуктів.
Основа: краст з фініків і мигдалю. У складі темні фініки, мигдальне борошно і протеїн.
Другий шар: кешью крем з чаєм матча. Зелений шар складається з церемоніального зеленого чаю Матча і горіхів кеш’ю.
Третій шар: шоколадний кешью крем. Останній шар таїть в собі гіркий шоколад, мигдалеву пасту і горіхи кеш’ю.
Інгредієнти:
Основа:
- 90 г фініків без кісточки;
- 50 г мигдального борошна;
- 10 г протеїну;
- 1 ст. л. кокосового масла (розтопити);
- 1 ст. л. какао;
- дрібка солі.
Другий шар:
- 115 г сирих кеш’ю (замочити у воді на 4 години);
- 1 ч. л. порошку матча;
- 2 ст. л. сиропу агави / кленового сиропу / фінікового сиропу;
- 2 ст. л. кокосового масла (розтопити);
- 1 ч. л. екстракту ванілі;
- 50 г кокосового молока.
Третій шар:
- 80 г горіхів кеш’ю (замочити у воді на 4 години);
- 2 ст. л. мигдальної пасти;
- 1 ст. л. какао;
- 30 г чорного шоколаду;
- 30 г кокосового масла (розтопити);
- 1 ст. л. сиропу агави / кленового сиропу / фінікового сиропу.
Топпінг:
- Матча порошок;
- Шоколад.
Рекомендуємо готувати цей рецепт на основі чаю Матча Дейлі Токусен.
Приготування основи:
- Якщо ви використовуєте тверді фініки, їх потрібно попередньо замочити у воді, щоб вони стали м’якшими.
- М’які фініки, без кісточки, скласти в чашу блендера, додати мигдалеве борошно, протеїн, розтоплене кокосове масло, сіль.
- Подрібнити інгредієнти до консистенції крихти.
- Додати какао і знову перемішати.
- Форму вистелити харчовою плівкою.
- Викласти перший шар (основу) в форму і добре розрівняти. Прибрати в холодильник.
Приготування другого (Матча) шару:
- Горіх кеш’ю замочити на 4 години.
- Злити воду, в якій замочували сирі горіхи. Горіхи обсушити паперовим рушником.
- У чашу блендера скласти кеш’ю і всі інші інгредієнти.
- Подрібнити до крему.
- Викласти у форму поверх першого шару. Акуратно розрівняти.
- Прибрати форму в холодильник.
Приготування третього (шоколадного) шару:
- Злити воду, в якій замочували сирі горіхи кеш’ю. Горіхи обсушити паперовим рушником.
- У чашу блендера скласти кеш’ю, сироп агави і кокосове масло.
- Подрібнити до крему.
- Додати мигдалеву пасту, розтоплений шоколад і в останню чергу какао.
- Збити до однорідної консистенції.
- Викласти в форму поверх другого шару. Акуратно розрівняти.
- Прибрати форму в морозильну камеру на пару годин. Застиглу масу буде легше нарізати на окремі шматочки.
Збірка:
- Розтопити темний шоколад на водяній бані або мікрохвильовій печі, короткими інтервалами по 15 секунд, кожен раз добре розмішуючи шоколад.
- Нарізані шматочки посипати порошком матча і полити розтопленим шоколадом.
- Десерт готовий!
З усіх питань придбання або приготування десерту можна звертатися в Instagram до @sweetcandy.sue
Подивіться інші рецепти з чаєм Матча.
Купити чай матча для приготування цукерок
Зелена матча Дейлі Токусен
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Вищий сорт АААА для щоденного вживання. Салатовий колір, найтонший помел, м’який і глибокий смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.
Зелена матча Дейлі Токусен в з/б, 30 г
Зелений чай матча Дейлі Токусен (Японія). Пакування: залізна баночка об’ємом 30 г. Відмінний сорт для щоденного вживання. Салатовий колір, м’який смак. Енергія і бадьорість до 5 годин.