Рецепт вишневые сконы с корицей

Вишневі скони з корицею

Вишневі скони (кекси): рецепт приготування

Англійські п’ятигодинні чаювання не обходяться без традиційних десертів. Представляємо вашій увазі класичні вишневі скони (кекси) з корицею. Легкий і смачний десерт до чаю відмінно доповнить цей освіжаючий напій і зроблять полудень приємним у всіх відносинах проведенням часу.

Інгредієнти:

  • 2 чашки борошна (+ трохи для обвалювання);
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ч.л. розпушувача;
  • ½ ч.л. солі;
  • 5 ст. л. вершкового масла;
  • ½ чашки вишні без кісточок (можна замінити будь-якими іншими сезонними ягодами);
  • 2 ч.л. кориці;
  • ½ чашки молока + 2 ст. ложки;
  • 1 яйце.
  1. Для початку ввімкніть духовку на 200°С. Поки вона розігрівається, займіться тестом.
  2. У мисці змішайте всі сухі інгредієнти (крім кориці) – борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додайте масло, ретельно перемішайте. Додайте вишню і рівномірно розподіліть її по всій масі тіста.
  3. Після цього додайте до отриманої суміші все молоко і починайте замішувати тісто. Коли воно буде готове, присипте долоні борошном, відокремте шматочок тіста і сформуйте приплюснуті кульки діаметром 6-8 см. Викладайте майбутні скони на заздалегідь підготовлене і змащене деко.
  4. Для змащення сконів зверху змішайте молоко, що залишилося, яйце і корицю. За допомогою кулінарного пензлика змастіть поверхню кожного скона. Ось і все – можна ставити в духовку!
  5. Випікайте приблизно 20 хвилин або до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовність можна перевірити сірником – проткніть кекс, якщо він готовий – сірник залишиться сухим. Скони найкраще смакують теплими.

Вгору^

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Укажите, пожалуйста, номер телефона.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999