Вишневі скони (кекси): рецепт приготування
Англійські п’ятигодинні чаювання не обходяться без традиційних десертів. Представляємо вашій увазі класичні вишневі скони (кекси) з корицею. Легкий і смачний десерт до чаю відмінно доповнить цей освіжаючий напій і зроблять полудень приємним у всіх відносинах проведенням часу.
Інгредієнти:
- 2 чашки борошна (+ трохи для обвалювання);
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ч.л. розпушувача;
- ½ ч.л. солі;
- 5 ст. л. вершкового масла;
- ½ чашки вишні без кісточок (можна замінити будь-якими іншими сезонними ягодами);
- 2 ч.л. кориці;
- ½ чашки молока + 2 ст. ложки;
- 1 яйце.
- Для початку ввімкніть духовку на 200°С. Поки вона розігрівається, займіться тестом.
- У мисці змішайте всі сухі інгредієнти (крім кориці) – борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додайте масло, ретельно перемішайте. Додайте вишню і рівномірно розподіліть її по всій масі тіста.
- Після цього додайте до отриманої суміші все молоко і починайте замішувати тісто. Коли воно буде готове, присипте долоні борошном, відокремте шматочок тіста і сформуйте приплюснуті кульки діаметром 6-8 см. Викладайте майбутні скони на заздалегідь підготовлене і змащене деко.
- Для змащення сконів зверху змішайте молоко, що залишилося, яйце і корицю. За допомогою кулінарного пензлика змастіть поверхню кожного скона. Ось і все – можна ставити в духовку!
- Випікайте приблизно 20 хвилин або до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовність можна перевірити сірником – проткніть кекс, якщо він готовий – сірник залишиться сухим. Скони найкраще смакують теплими.