Вишневі скони (кекси): рецепт приготування
Англійські п’ятигодинні чаювання не обходяться без традиційних десертів. Представляємо вашій увазі класичні вишневі скони (кекси) з корицею. Легкий і смачний десерт до чаю відмінно доповнить цей освіжаючий напій і зроблять полудень приємним у всіх відносинах проведенням часу.
Інгредієнти:
- 2 чашки борошна (+ трохи для обвалювання);
- 3 ст. л. цукру;
- 2 ч.л. розпушувача;
- ½ ч.л. солі;
- 5 ст. л. вершкового масла;
- ½ чашки вишні без кісточок (можна замінити будь-якими іншими сезонними ягодами);
- 2 ч.л. кориці;
- ½ чашки молока + 2 ст. ложки;
- 1 яйце.
- Для початку ввімкніть духовку на 200°С. Поки вона розігрівається, займіться тестом.
- У мисці змішайте всі сухі інгредієнти (крім кориці) – борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додайте масло, ретельно перемішайте. Додайте вишню і рівномірно розподіліть її по всій масі тіста.
- Після цього додайте до отриманої суміші все молоко і починайте замішувати тісто. Коли воно буде готове, присипте долоні борошном, відокремте шматочок тіста і сформуйте приплюснуті кульки діаметром 6-8 см. Викладайте майбутні скони на заздалегідь підготовлене і змащене деко.
- Для змащення сконів зверху змішайте молоко, що залишилося, яйце і корицю. За допомогою кулінарного пензлика змастіть поверхню кожного скона. Ось і все – можна ставити в духовку!
- Випікайте приблизно 20 хвилин або до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка. Готовність можна перевірити сірником – проткніть кекс, якщо він готовий – сірник залишиться сухим. Скони найкраще смакують теплими.
Купити чай для частування с десертами
Жасминова перлина
Елітний зелений китайський чай із верхніх листочків з брунькою. При обробці чайне листя скручують вздовж волокон, формуючи акуратну перлинку. Заспокоює розум, тонізує і освіжає.
Шу пуер №2001
Розсипний шу пуер №2001 з глибокими, шоколадними нотами в смаку, терпким солодким присмаком і деревно-ягідним ароматом. Сприяє схудненню, виводить токсини і позбавляє від шлаків.
Золотий Равлик
Чайна брунька в поєднанні з двома молодими листочками. Пряний аромат з нотами кураги і меду. М’яко-терпкий смак з невеликою кислинкою післясмаку. Для будь-якого час доби.
Біла перлина дракона
Витончений зелений чай у формі дрібних перлин. Звабливий жасминовий аромат. Зелено-золотистий настій. Смак терпкий з ясними фруктовими нотами та кінцевою солодкістю. Чай насичує антиоксидантами, стимулює, гальмує стрес.
Ерл грей з бергамотом
Вишуканий чорний чай, ароматизований натуральною олією, екстрагованої зі скоринки плодів бергамоту. Має теплий аромат прянощів та бергамоту. Смак — приємно терпкий з цитрусовими нотами. Чай чудово зігріває.
Білі пуерні бруньки “Я Бао”
“Я Бао” пуерні бруньки – китайський елітний білий чай з м’яким багатогранним фруктово-квітковим смаком і ароматом, нотами трав, солодкуватий і з легкою кислинкою. Витончений, ні на що не схожий чай. Для будь-якого часу доби. Також дуже смачний в приготуванні методом варки. Сподобається поціновувачам білих чаїв.
Те Гуань Інь Тан Бей
Тегуанінь Тан Бей – відомий південнофудзіянський улун, пропечений на вугіллі. Об’ємний, насичений смак з пряно-фруктовими, квітковими нотами і присмаком випічки зі скоринкою. Піднімає настрій, тонізує і заспокоює.
Дянь Хун Мао Фен
Елітний «Юннаньський Червоний» чай з покритими ворсом бруньками. Оксамитовий медово-горіховий смак і аромат прянощів. Тонізує і розслабляє, наповнює м’якою енергією, посилює концентрацію.
Кенія Керічо
Вишуканий чорний чай з високогірних плантацій Керічо, що в Кенії. Терпкий смак з вираженими нотами меду та інжиру. Солодкий фруктовий аромат. Потужна тонізувальна дія. Добре смакує з молоком.
Молі Бай Мао Хоу
Елітний китайський білий чай з квітами жасмину. Нормалізує обмін речовин, піднімає настрій, бадьорить. М’який освіжаючий чай для будь-якого часу доби.
Ройбуш зелений П’юр
Традиційний південноафриканський напій у необсмаженому вигляді. Має легкий трав’янистий аромат та ледь солодкий квітково-солодкий смак. Не має тонізувальної дії, можна вживати будь-кому. Багатий на вітамін С, залізо, магній.
Зелений равлик Чжень Ло
Зелений чай з провінції Фуцзянь, Китай. Має оригінальну форму охайних равликів-спіралей. Аромат – весняний, з квітами та пилком. Смак — глибокий, з приємною терпкістю. Містить велику кількість антиоксидантів.