Яблучний пиріг “Ніжний”: покроковий рецепт
Яблучний пиріг – це ідеальний варіант частування для неочікуваних гостей. Смачний і дуже ніжний десерт припаде до душі всім. Інгредієнти дуже прості, а з рецептом зможе впоратися навіть дитина, тому ви можете спокійно доручити цю справу їй, в той час як будете заварювати чай і накривати на стіл. Впевнені, діти із задоволенням допоможуть вам у готуванні.
Для приготування смачного яблучного пирога знадобиться:
- 4 яблука;
- ½ стакани борошна;
- ½ стакани кефіру;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 яйце;
- ¼ ч. л. соди;
- дрібка солі.
- Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину. Два яблука порізати на кубики, два на дольки.
- Готуємо тісто. Яйце збити з цукром (для пишної білкової шапки краще взяти міксер), додати кефір і борошно. Всипати соду і сіль. У приготоване тісто додати нарізані шматочками яблука і ретельно змішати. Кожен шматочок яблука повинен бути повністю в тісті.
- Якщо ви готуєте в силіконовій формі або мультиварці – їх нічим змащувати не потрібно. Звичайні форми краще промазати невеликою кількістю вершкового масла, щоб яблучний пиріг не пригорів і легко відходив від форми після приготування.
- У форму викласти тісто з яблуками, зверху прикрасити яблучними дольками. Поставити в духовку, розігріту до 180°С. Пиріг випікається дуже швидко – всього 15-20 хвилин, і ви можете подавати гостям ароматний і шалено смачний яблучний пиріг.
- При подачі можна прикрасити цукровою пудрою, мигдальними слайсами, кулькою морозива, листочками м’яти.