Яблочный пирог

Яблучний пиріг “Ніжний”

Яблучний пиріг “Ніжний”: покроковий рецепт

Яблучний пиріг – це ідеальний варіант частування для неочікуваних гостей. Смачний і дуже ніжний десерт припаде до душі всім. Інгредієнти дуже прості, а з рецептом зможе впоратися навіть дитина, тому ви можете спокійно доручити цю справу їй, в той час як будете заварювати чай і накривати на стіл. Впевнені, діти із задоволенням допоможуть вам у готуванні.

Для приготування смачного яблучного пирога знадобиться:

  • 4 яблука;
  • ½ стакани борошна;
  • ½ стакани кефіру;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 яйце;
  • ¼ ч. л. соди;
  • дрібка солі.
  1. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину. Два яблука порізати на кубики, два на дольки.
  2. Готуємо тісто. Яйце збити з цукром (для пишної білкової шапки краще взяти міксер), додати кефір і борошно. Всипати соду і сіль. У приготоване тісто додати нарізані шматочками яблука і ретельно змішати. Кожен шматочок яблука повинен бути повністю в тісті.
  3. Якщо ви готуєте в силіконовій формі або мультиварці – їх нічим змащувати не потрібно. Звичайні форми краще промазати невеликою кількістю вершкового масла, щоб яблучний пиріг не пригорів і легко відходив від форми після приготування.
  4. У форму викласти тісто з яблуками, зверху прикрасити яблучними дольками. Поставити в духовку, розігріту до 180°С. Пиріг випікається дуже швидко – всього 15-20 хвилин, і ви можете подавати гостям ароматний і шалено смачний яблучний пиріг.
  5. При подачі можна прикрасити цукровою пудрою, мигдальними слайсами, кулькою морозива, листочками м’яти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999