Как производят чай Матча

Як виготовляють чай Матча

Матча – це самий незвичайний і один з найсмачніших чаїв, які вам доведеться спробувати! «Матча» буквально перекладається як «розтертий чай». Його виробництво – це довгий, трудомісткий і дорогий процес. Збирають урожай всього один раз на рік. Протягом цілого року за чайними кущами ретельно доглядають і створюють ідеальні умови для зростання і розвитку. За місяць до збору вони накриваються спеціальною сіткою, що затримує до 90% сонячних променів. Завдяки цьому в затіненому чайному листі виробляється більше хлорофілу і підвищується вміст амінокислот.

Під час збору майстри відбирають тільки свіжі, пружні, соковиті і здорові листочки і відправляють їх на перший етап – сортування. Після ретельного видалення стебел і прожилок настає етап сушіння сировини. А після підготовлені і оброблені листя перемелюють на гранітних млинах в дрібний порошок.

Найкращий преміальний порошковий чай Матча виготовляється з наймолодших (ніжно-салатових), ледь розпустившихся листочків і перетирається вручну: щоб зробити 30 г готового порошку одній людині потрібно близько години. Подрібнення в промислових масштабах відбувається також з особливою ретельністю гранітними жорнами, дуже повільно, щоб не допустити нагрівання, яке знижує якість і корисні властивості чаю.

КУПИТИ ЧАЙ МАТЧА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

X
Заполните форму и отправьте и мы обязательно свяжемся с Вами в кратчайшие сроки.
Мы свяжемся с вами в ближайшее время!
+38 (999) 999-9999