Какой вкус у чая матча

Який смак у чаю Матча

Зелений пудровий чай набирає надзвичайну популярність у всьому світі. У тих, хто чув про цей унікальний напій, але ще не оцінив його, виникає питання: який смак у чаю Матча? Він ніжний, м’який, ні на що не схожий і залежить від декількох факторів, тому може трохи відрізнятися.

Порошковий чай матча проходить довгий шлях, перш ніж опинитися в продажу. Вирощують цей сорт на чайних плантаціях Японії та Китаю. Врожай збирають один раз на рік, а за два-три тижні перед цим штучно затінюють. Роблять це для того, щоб на листя не потрапляли прямі сонячні промені. У тіні з листочків йде гіркота, вони зберігають свою соковитість і збагачуються амінокислотами. Після молоде чайне листя висушують, видаляють з них прожилки і перетирають в порошок.

Незважаючи на те, що матча – це зелений чай, за смаком від листового зеленого чаю він значно відрізняється. Яскравий смак напою насичений свіжістю, трав’янистим післясмаком і легкою тягучістю. Вживають його як в гарячому, так і в холодному вигляді, що теж впливає на смакові відчуття:

  • гарячий чай зігріває в холод, дарує бадьорість і заряджає енергією;
  • холодний (Matcha Ice), навпаки, освіжає в спеку, при цьому за смаком він схожий з солодкуватим трав’яним коктейлем.

Надзвичайно яскравий фісташковий колір напою надає хлорофіл, який міститься в ньому у великій кількості. Про корисні властивості матча можна говорити нескінченно. У ньому міститься ряд вітамінів, білок, залізо, фтор, цинк, йод, магній і кальцій. У комплексі ці компоненти сприятливо впливають на стан всього організму.

Отримати задоволення від чайної церемонії, зарядитися енергією і дізнатися, який смак у чаю матча, просто. Потрібно чайну ложку пудрової заварки залити гарячою водою (70-80°С), настояти протягом двох хвилин і збити спеціальним бамбуковим або електричним вінчиком. Розпивати чай матча потрібно відразу після заварювання, щоб напій не втратив стійкість піни і глибину смаку.

Смак чаю Матча

Гарному, високоякісному чаю Матча притаманний прекрасний баланс між натуральним солодким смаком, легкою гірчинкою і трав’яним присмаком. За відчуттями порошок повинен бути шовково-м’яким, зазвичай він відчувається на пальцях як тіні для повік або дитяча присипка. Чай хорошої якості легко збивається в густу стійку піну.

Вгору↑

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.