Чай Женьшень Улун – виготовляють в провінції Фуцзянь, яка знаменита своїми прекрасними чаями. Кожний сорт, вирощений тут, швидко стає популярним за рахунок своєї якості, неповторного смаку і джерела вітамінів і мінералів. Особливо сорти Улун. І улун з додаванням цілющого женьшеню не виняток.
Як виготовляють чай Женьшень Улун
Женьшень улун дещо відрізняється за виглядом від звичних для нас скручених листочків. Він являє собою зелені гранули, з приємним солодко-трав’яним ароматом. Насправді, основа для цього чаю і є чайний лист, який попередньо пройшов кілька стадій скруток і томління. В процесі подальшої обробки його обвалюють в спеціальному порошку, який є сумішшю різних цілющих трав. До створення порошку – обсипки підходять так само відповідально, як і до вирощування та обробки чайного листа.
Сировина для чаю женьшень улун складається зі, звичайно ж, кореня женьшеню – який є найголовнішим компонентом. Взагалі, женьшень – дуже шанована на сході лікарська рослина. Її використовують не тільки для лікування багатьох хвороб, але і для підтримки організму в здоровому стані. У компанію до женьшеню йде екстракт з кореня солодки, який надає чаю характерний солодкуватий присмак. Але, цього екстракту додають трохи, щоб не зробити чай приторним і щоб він не перебив ніжний і витончений смак женьшеню. І іноді в суміш додають листя падуба і райнекії. Всю цю суміш перемелюють до стану порошку, який потім і стає оболонкою чайного листа.
Користь і шкода чаю Женьшень Улун
Завдяки своїм компонентам, чай женьшень улун при регулярному вживанні має на організм просто колосальний вплив. Найголовніше, про що потрібно пам’ятати – пити його слід через 20-30 хвилин після їди. Так як розпивання натщесерце може викликати «чайне сп’яніння», супроводжуване легким запамороченням, загостреним відчуттям голоду і слабкістю. А чашка цього чаю після прийому їжі навпаки – допоможе краще переварити з’їдене. Також він бадьорить, тонізує, підвищує потенцію, заряджає енергією і позитивом.
Заварювання чаю Женьшень Улун
При заварюванні чаю женшень улун слід вибирати якісну м’яку бутильовану воду, а сам чай заварювати швидкими протоками (Гунфу Ча):
- 0 заварка (зливаємо): ~ заварюємо 5 секунд;
- 1-2 заварки ~ заварюємо 30-40 секунд;
- 3-5 заварки ~ заварюємо 40-50 секунд.